2025 175. kitabı
Okunma: 09 Kasım 2025 00:52
Merhabalar değerli kitapseverler! Bugün sizlere Gencay Çelik’in kaleminden çıkan Ataman adlı kitabı tanıtmak istiyorum. Ana karakterimiz Ataman, 32 yaşında, bilişim sektöründe çalışan ve sektörde tanınan, güvenilen orta halli bir esnaftır. İş münasebetiyle İstanbul’daki bir fuara katılan Ataman, burada 34 yaşındaki genç girişimci Ahmet Bey ile kârlı bir anlaşma yapıyor ve evine dönüyor. Ancak kısa bir süre sonra Ataman dolandırıldığını öğreniyor ve tutuklanıyor. Ataman beş gün boyunca hapiste çeşitli zorluklar yaşarken, bazen de güzel dostluklar ediniyor. Altıncı gün hapisten çıkan Ataman, kendisi gibi hapisten çıkan Serdar ile yolları kesişiyor. Ardından Ahmet Bey’i bulmak için var gücüyle uğraşan Ataman, karanlık işlere bulaşıyor ve tekrar hapise giriyor. Kitabımızın devamında Ataman'ın ikinci kez hapise girmesi sonucu hapiste yaşanılanları,geçmişte sık sık karşılaştığı kâbus ve halüsinasyonları tekrar yaşayan Ataman'ın Psikolog Songül Hanım’ın tavsiyesiyle hastaneye yatırılan Ataman'ın hastane süreci olmak üzere pek çok olayı okuyoruz bu kitabın içerisinde. Kitapta siyaset, ekonomik sıkıntılar, dolandırıcılık,kimlik arayışı, psikolojik sorunlar gibi pek çok konuya değinilmiş. Yazarımızın kalemine sağlık okuyucusu bol olsun.
AtamanGencay Çelik · Gençel Yayınevi · 202418 okunma