2025 338. kitabı
Okunma: 07 Kasım 2025 03:59
Ben yazarımızdan daha önce kitap okumuştum. Yazarımızın, kalemini ve dilini zaten biliyordum. ( hatta kitap okumaya yazarın bir kitabıyla başlamış olabilirim. O kitapta Çilek Mevsimiydi ilk çıktığı zamanlarda okumuştum.) Arhaviliye gelecek okursam ben kitabı çok severek okudum. Kitabımız çok güzeldi. Çok akıcıydı. Kitabımız mafya, aksiyon ve tutku o kadar güzel yazılmış, kurguya o kadar güzel yerleştirmiş ki… Gelelim şimdi kitabımıza. Kitabımız kadın karakterimiz olan Hazelin kaçırılmasıyla başlıyor. Hazel bir şekilde onu kaçıran kişilerden kurtulmayı başarsa da, onu kaçıram kişilerden tehditler gelmeye devam eder.( ki tehdit edilen sadede kendisi de değil ailesi ve ikizin hayatıyla tehdit ediliyor.) Bu tehditlerden kurtulmak için mafya lideri Tekin Bozboran’ın karşısına çıkıyor. Tekinden yardım istiyor ve Tekin de Hazel’in yardım isteğini ( tabi ki de ) geri çevirmez. Onu kendi canı pahasına koruyacağını söyler. Ki bu konuda Tekin, Hazel için her şeyi yapacak biri. Tekin ve Hazel’in arasında ki tutku çekim bize iyi anlatılmış ki.. ( o kadar güzel yansıtılmış ki). Kitabı okuma nedenlerimden biri mafya kurgusu olması diğeri de karandeniz kurgusu olmasıydı. Yazar bize Karadeniz’i o kadar güzel anlatmış ki. Kitabımızda ki Karadeniz detayları ( Tekin Lazca konuşması ). Karadeniz şarkıları, Karadeniz sahneleri ben bitsin istemedim. Ben kitapta daha uzun, Karadeniz’i okumak istedim. Ben bayıla bayıla okudum keşke daha da olsaydı. Bu arada Tekin karakteri aşırı aşırı derede de kıskanç bir karakter. Evet çok aşırı kıskanç bir karakter. (Herkese belki fazla gelebilir ama ) ben kitabın kurgusuna, çok uyduğunu düşünüyorum. Çünkü karakterimiz Karadeniz erkeği o yüzden de ben kıskanmalarına hiçbir şey diyemedim. Sevdiği kadını aşırı kıskanıyor. Kitapta ki inatlaşma sahnelerine bayıldımmmmm. Ben çok sevdim. Bol bol onların inatlaşmaları okumak beni mutlu etti. Çünkü inatlaşma sahnesi okumayı ben çok seviyorum o yüzden kitapta olmasına çok sevindim. Kitabımız mafya kurgusuydu. Bence türünde baya başarılı bir mafya kurgusuydu. Hazel karakteri bence oldukça güçlü bir kadın karakterdi. ( Tekine az çektirmedi.) Tekin Bozboran hakkında ne söylesem bilmiyorum. Tekin karakteri tam bir Karadeniz erkeğiydi. Bence tam bir olarak fırtına ve kıskanç. Lazca konuşması çok güzeldi. Aksiyon kitabımızda hiç bitmiyor durmadan artıyor. Türk mafya örgütü Kılıç Yedilisi. Tekin ve Hazel birbirlerine o kadar uyumluydu ki. Arlarında ki tutku çekim…. Gelelim şimdi kitabımızın finaline. Kitabımız finalı öyle bir yerde bitiyor ki, ben burada nasıl biter bitmemiştir demi dedim. Ama bitmiş. Yani kitabın sonu baya meraklı bitti ben deli dehşetli ikinci kitabı bekliyorum. Çünkü ne olacağını tahmin edemiyorum. Umarım bir an önce çıkar. Kitabımız yetişkin okurlar için uygundur. Ben kitabı çok sevdim. Ben kitabınızı öneririm.
Arhavili 1Burcu Büyükyıldız · Ephesus Yayınları · 2025247 okunma