2025 34. kitabı
Kitabın felsefe ve siyasi eleştiri kısımları çok alakasız bir şekilde araya giriyor,komik ama halkı bilinçlendirmek istediği anlaşılmış. Sevdim ama kadınları çok fazla aşağılıyor, ona göre kadınlar doğuştan erkeklere göre daha avantajsız doğmuşlar. Zekaları bakımından daha gerideler. Çok korkaklar vs. Aslında başkahraman kadınlar dışında ilgilenecek başka bir şey bulsaydı bu kadar felaket başına gelmeyecekti bile. evettt kitap güzel ama Hüseyin rahmi bizi son sayfaya kadar çatlattı ne olduğunu açıklamamak için ve bu tahmin edebileceğimiz bir olay örgüsü değil ; hikayenin sonunda daha önce hiç görmediğimiz karakterler çıkıp olayları üstlerine alıyorlar yani kitaptaki olay cinayet veya gizem çözümlemek değil; Hüseyin Rahmi ne kadar batıl inançlarla açıklamak istesek de her şeyin bir açıklaması olduğunu bize göstermek istiyor.Bilimsel açıdan açıklamaya çalışıyor. Batıl inançlara karşı çıkması güzel ama kadınları aşağılaması rahatsız etti. Bu kadar Avrupai bir kafanın kadınları hala o eski kafada sınırlandırması hiç “bilimsel” değil.
CadıHüseyin Rahmi Gürpınar · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20255,5bin okunma
Ne güzel açıklama yapmışsınız teşekkürler 🌸
feyza
Ne demek teşekkürlerrr🥰