Başarı için saldırı anlayışı.
Başarı için en güvenilir aracın saldırı olduğunu anlamakta direnilmez. Ancak saldırı ordusu kuracak milletin, Japonların Kuyu-Geki-Zaishin dedikleri saldırı anlayışına sahip olması gerekir. Bu saldırı anlayışı; 1904 yılında, bin keder, bin üzüntü, fakat her şeye rağmen ileri. Başka hiçbir şey düşünmek gerekmez. Cesedimi savaş alanında gözler önüne sermek, işte bu Cenab-ı Hakkın emeli şarkısını söyleyerek, Kazumara gemisiyle savaşa giden Albay Kujima gibilerde. Bu saldırı anlayışı, Sasebo Limanı'ndan savaşa çıkarken ailesine, bu andan itibaren benden haber beklemeyin, görevimden başka bir şeyle ilgilenmeyeceğimden, sizden de haber istemem diye yazan Amiral Togo gibilerde. Bu saldırı anlayışı, Nansan Savaşı'nda oğlunun göğsünden vurulduğu haberi üzerine ailesine, oğlumun külleri Tokyo'ya getirildiği zaman hemen gömülmesin, yakında ben ve küçük oğlum da hayatı terk edeceğiz, o zaman üçümüzü birlikte gömersiniz emrini veren General Noki gibilerde. Ve bunları izleyenlerin hepsinde, tüm aydınlığı ve bereketiyle var olduğu içindir ki, ince yapılı Japonlar, iri yapılı Ruslara meydan okudular. Zabit ve Kumandan İle Hasbihal Mustafa Kemal Atatürk
Atatürk