ÖLÜ ŞEYLER BİZE ASLINDA ÇOK DAHA YAKIN #kitapyorumu
''Büyü sayesinde kim olduğunu anlarsın, derler. Belki aşk için de aynı şey geçerlidir.''
Zombi filmlerinin tutkunu olarak bu kitabı çıktığı zamandan beri baya merak ediyordum. Elime geçtiği gibi de çok bekletmeden okudum.
Sid Spencer, sıradan bir hayat yaşayan lise hayatı dertleriyle uğraşan bir genç kız. Muhafızlar'dan biri öldürülüyor, mühür kırılıyor ve hapsedilen büyü serbest kalıyor. Yeraltından çıkan canavarlarla Sid'in hayatı bir gecede değişiyor. Abisinin Muhafızlar'dan biri olduğunu öğreniyor ve onu bulup fay hattını tekrar mühürlemek için diğer Muhafızlar'ın arasına katılıyor.
Hikayenin en çarpıcı yanıydı insanların bir anda kıyametin ortasına düşmeleri ve bu durum gerilimi de beraberinde getiriyor. Yaşayan ölülerle ve daha birçok tehlikeli şeylerle mücadele ediyor karakterler. Zombilere ek olarak karakterlerin büyü güçlerinin olması beklenmedikti. Hem bir mücadele vardı olaylar aksiyon hem de karakterlerin duygusal ilişkileri. Brian ve Sid arasında bir romantizm okumayı bekledim ama öyle cok yükselemedim, minimum düzeydeydi. Biraz hızlı ilerleyen bir gidişatı vardı iki kitap şeklinde detaylandırılsaydı nasıl olurdu diye düşündürdü belki aşkı da daha yoğun okuyabilirdik. Macera, fantastik, aksiyon, zombiler, ilk aşk ve lise temalarını severler bir şans verebilirsiniz.