Bazen sessizlik en büyük haykırışların habercisidir ..
Bir kitap düşünün ki okumaktan ziyade içine hapsoluyor ve sanki yaşananlara an be an şahit oluyorsunuz. Yani okuyucu değil seyirci misali su gibi akıp giden bir kelam ile geldim bugün
Başarılı bir avukatın bütün davalarına baktığı holding sahibinin şahsına açılmış bir taciz davasına konuk ediyor bizi yazar. Avukatımız Lal sonuna kadar güveniyor maalesef bu zengin iş adamına. Şimdiye kadar adı hiçbir kötü şeye karışmadığı için aslında pek haksız da sayılmaz. O denli güzel bir kurgu ve anlatım var ki ne yalan söyleyeyim ben suçsuz olduğunu düşünüyordum ta ki Lal'in çocukken yaşadığı taciz azar azar kendini hatırlatana kadar
Evet bir çocuk ve ona dokunacak kirli eller. O kadar masum gösteriyor ki kendini yıllar sonra dahi yaptığını hatırladığı bu pislikleri söylese sevgili avukatımız eminim kimseyi inandıramazdı. Bu tiplerin en belirgin özellikleri de bu değil mi zaten; kendini şahane bir şekilde kamufle etmek..
Evet maalesef günümüzde bunu birçok kişi, birçok çocuk yaşıyor ve yaşamaya da devam edecek. Ne yapmalı sorusunun en dibine kadar düşünülmesi gereken zamandayız. Bunları yaşayan bu canları kurtarmanın aslında toplumu kurtarmak olduğunu unutmayalım. Çünkü yaşadıklarını unutmaya çalışarak birçok şeyden geri kalan, yuva kuramayan, hastalıklara düçar olan birçok kişi var. Ve bu kişiler bizle, içimizde yaşıyorlar. O zaman en ufak bir şey gördüğümüzde, duyduğumuzda, sezdiğimizde onların sesi olmayı kendimize bir ödev, görev bilmeliyiz
Kimilerinin sessizliğine ses olmak, aşağı düşen başlarına omuz, kaçırılan gözlerine fer olmak hepimizin boynuna bir borç insan olarak. Yazarımıza sozsuz teşekkürler bu konuda bilinç uyandırıp farkındalık oluşturmak istediği için
Sevgili @aysgl_uzn hocam o kadar güzel bir dil ve anlatım kullanmış ki ben hayranlıkla okudum, olaylara bir okuyucu değil ,Rabbim göstermesin ama, her an yaşanabilecek gözlemci olarak yaklaştım. Bu denli şahane anlatım için kaleminize mürekkep, ömrünüze sağlık diliyorum hocam kaleminiz daim olsun inşaAllah