2025 221. kitabı
Okunma: 11 Kasım 2025 07:45
ROBOTMANYA . Evimiz, arabamız, iş yerimiz, her yanımız robotlarla bir olmuşken, sizlerde robotların büyüleyici dünyasına merhaba demek istemez misiniz? Şahsen ben,küçüklüğümde hep bir robot icat etmek istemiştim. Hatta o zamanlar babamın binbir güçlükle aldığı robot oyuncağı birkaç oynama sonrası dayanamayıp sökmüş ve mantığını anlamaya çalışırken birleştirme aşamasında atladığım bir detay ile yarım bir robota dönüştürmüştüm. Sonrası uyarı ve ikazlar olsa da, içimdeki merak sönmemişti. #robotmanya yı da görünce aklıma o günler geldi hemen. Eminim, benim gibi meraklı, ee tabi biraz da yaramaz çocuklar vardır. İşte bu kitap onlara bir el rehberi. Basit ve anlaşılabilir tanımıyla; " Mantıksal ya da fiziksel anlamda bağımsız bir makine " dir #robotlar . Motorlar, piller, elektronik parçalar gibi parçalardan ' donanım ' ve programlama, mantık gibi kodlamalardan da oluşan ' yazılım ' sayesinde çeşitli robot türleri elde edilmiştir. Çeşitlilik arttıkça bizim refahımız artıp sağlığımız azalmış olsa da, her yeni gün yenisini hayatımıza kabül etmeye devam ediyoruz. Kapağında, " Sıfırdan kendi robotunuzu yapmak için bilmeniz gereken her şey " yazan kitapta robot yapımının temellerini basit, eğlenceli ve öğretici bir dille anlatıyor. Tabiki olmazsa olmaz hayalgücü ile yaratıcılık da bizimle olmalı. İlk robotlardan günümüze, sanalları mı gerçekleri mi diyecek kadar her tür robota aşina bir okuma #robotmanya . Honda'nın ASIMO robotdan ileri düzey araştırma projelerinin büyük SİAPA Yarışmasına ve ordan da SİAPA Robotik yarışmasına adım adım giden sayfalar gösteriyor ki, Avrupa'da Japonya, Çin ve ABD'nin yanında bariz bir robotik açıklık var. Robotların kronolojik gelişimini de anlattıktan sonra üreticilerin kullanımş olduğu malzemelere ve ardından da ' içindeki sihri ortaya çıkar ve kendi robotunu yaşat ' diyerek yazılan anlatımda hayalgücümüzün gerçeğe dönüşmesi için tüm aşamalar bizimle. Bu kitap gençliğimde benimle olsaydı emin olun evdeki malzemeleri söküp söküp onlardan kendi robotumu ortaya çıkarmıştım. Elektroniğe, robotlara ve yeni icatlara ilgi duyanların temel el kitabı işlevini görecek #robotmanya içindeki gücü ortaya çıkarıp seni cesaretlendirecek bir okuma. " Hayal et, cesur ol ve harekete geç! " mottosuyla çıkarın içinizdeki cevherleri . Keyifle. . .
RobotmanyaRaul Lapeira · İnkılâp Kitabevi · 20256 okunma