Her gün 6:27 treninde kağıt dönüşüm fabrikasından arda kalan birbirinden bağımsız sayfaları yüksek sesle okuyan Guylain Vignolles’i dinlerken aynı vagonda yolculuk yapma arzusu uyanıyor insanın içinde. Sonra dinleyicilerin yüzünde oluşan o mütebessim çehre gelip yerleşiyor yüzünüze. Yarım kalan öykülerin tamamlanışı başlıyor zihninizde..
Hikaye kağıt geri dönüşüm fabrikasında isteksizce çalışan Guylain ile başlasa da, hayatın içinden kesitlerle masalsı bir havada geçiyor olaylar.
Fabrikada bacaklarını kaybeden Guiseppe’nin o gün yeniden baskıya giren kitapları toplayarak bacağını tamamladığını düşünmesi ve bunu hayatının gayesi haline getirmesi..
Sürekli veciz cümleler kurarak konuşan Yvon’un, kendine ihtiyarlardan oluşan bir dinleyici kitlesi bulmasındaki sevinci..
Tuvalet temizleyen kızın yazdığı günceleri içinde barındıran usb’yi trende düşürmesi üzerine 6:27 treninde okunan sayfaların daha da keyifli ve ilgi çekici bir hal alması..
Her karakterin abartısız, sıradan ama insanı etkileyen bir yanının olması, konunun merak uyandırması, akıcı betimlemeleri ve tatlı biten sonuyla; #hunharcaokuyanlarkulubu ile yine nekadar isabetli bir tercih yaptığımızın göstergesi oldu.
Fransız yazar Didierlaurent; edebiyat fenomeni olarak kabul edilen bu ilk romanıyla bir çok ödül kazanmış ve kısa sürede 29 dile çevrilmiş. #canyayınları ile 2017de dilimize kazandırılan bu eseri büyük bir keyifle okudum. .
Herkesin kitap okumaya bir başlama hikayesi var, kimi trende bir kaç nüshayı yüksek sesle okurken kimi dinlemeyi sevdi bu kitapta..
Peki sizin hikayeniz nasıl başladı?