2025 40. kitabı
Okunma: 13 Kasım 2025 07:28
İlkel halklardan - Modern sanata dünya sanat tarihini ele alan harika bir kitap. İlkel halklar ve ilk medeniyetlerden itibaren, o medeniyetin dünya görüşü ve o dünya görüşünün sanatına (heykel, resim, mimari, modern sanat) yansımasını anlatmış. Sanatçıların hayatları, Sanat eserleri üzerinden, değişen dünya ile beraber kültürlerin, sanat anlayışlarının, evrimleri, dönemleri, etkileşimleri, birbirleriyle bağlantı noktaları, dönemlerinde sanatların ortaya çıkışı ve gelişimindeki etkenler uzun uzun ele alınmış. Sanat akımlarının birbirleriyle etkileşimi, sanatçıların içinde bulundukları dönemin, akımın sanatlarına yansımasını tek tek okuyor ve inceliyorsunuz. Hepsi çok detaylı bir şekilde incelenmiş, açıklanmış. Önemli bir nokta; Malum görsel sanatlar üzerine bir kitap. Benim elimdeki 1979 baskısıydı. Görseller siyah-beyaz ve malum fotokopi kalitesinde ve dolayısıyla net değil. Bu nedenle sanat eserlerini internetten renkli ve net görüntüleriyle inceledim. Verimli bir okuma için muhakkak bu yöntemi size de tavsiye ederim. Özellikle internet siparişi vermeyi düşünenler için belirtmem gereken bir diğer önemli nokta ; Kitap 600 sayfa, çok küçük puntolarla yazılmış, çok hacimli bir kitap. Bu okumayı ve kitabı yanınızda taşımayı gerçekten zorlaştırıyor. Ancak dili akıcı ve anlaşılır. Zaten konuya meraklıysanız sizi içine çekiyor. Sanata, kültür ve tarihe meraklı olan herkese tavsiye ederim.
Dünya Sanat TarihiAdnan Turani · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 1983136 okunma