2025 115. kitabı
Okunma: 13 Kasım 2025 17:13
Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın kitaplarını yeni yeni okumaya başladım ve dili, ele aldığı konular hoşuma gitti. Hep aynı konuları işlemektense farklı konuları okumak hep hoşuma gitmiştir. Bu kitap da onlardan biri. İstanbulda ıssız bir yerde olan bir köşke hizmetçi aranmaktadır. Bu köşke ana karakterimiz olan Muhsine hanım getirilir. Getirilmesini sağlayan arabacı birtakım köşkle ilgili efsaneler anlatarak Muhsine hanımı epey bir korkutur. Bu köşkte yıllarca perilerin, cinlerin ve gulyabaninin varlığından bahseder. Başta ürküp gitmek isteyen Muhsine hanım, bir süre sonra buradan çıkamayacağının farkına varır.... Böylece hikaye devam eder. Hem korku hem güldürü hem edebi bir değerinin olması benim için ideal bir içerikti. Farklı türde bir şeyleri okumayı seviyorsanız "Gulyabani' ye" şans vermenizi isterim. Tek günde bitebilecek gayet akıcı ve kendinizi romanın içine çeken sevdiğim bir eser oldu. Keyifli okumalar. Esenlikler dilerim.
1000k
GulyabaniHüseyin Rahmi Gürpınar · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202518bin okunma