···Okunma: 13 Kasım 2025 18:09 Yazarın kalemini ilk kez okuyorum. Aslında yalın bir dili olmasına rağmen olaylar çok hızlı ilerlediği için kitap ilerlemiyormuş gibi gelmişti. Büyük bir depremden sonra yıkılan köyün, halkının kötülüğe teslim olarak değişimini ve yıllar süren kan davasını anlatan kitabın sonunda iyiliğin, eğitimin ve inancın kazandığını görüyoruz. Kitapta köyü avuçlarına alan ve köylünün parasıyla zengin olan bir ailenin hırsları yüzünden günden güne nasıl daha da battığına tanıklık ediyoruz. Yıllar süren kan davasında yitirilenler geri gelmez ama değişen zihniyetle yeni nesiller daha iyi bir şekilde yetiştirilebilir. Benim en çok üzüldüğüm kısım hiçbir günahı olmamasına rağmen küçük bir çocuğun ölümü oldu. Allah'a bu derece bağlı ve inançları sayesinde her işin üstesinden gelebilmiş bir karakterin hiç uğruna evladını yitirmesi çok acıydı. Keşke o da eğitimli bir zihniyetle büyüyen neslin içinde yer alabilseydi... Bu konuda yazara biraz sitem ettim ama yine de kitabın verdiği mesajı beğendim.