·149 syf.····Okunma: 10 Kasım 2025 23:58 ⓘ Sürprizbozan cümleler içerir.
Çok fazla ters köşe yapıldı bu kitapta ve şahsen bu durum hoşuma gitmedi. Beğenmemekten değil; heveslerimin kursağımda kalmasından kaynaklanıyor. Erkek bir karakterin erkeklerden hoşlandığını düşündürttü bana ve Türk edebiyatında böyle bir karakterin yer almasının nasıl bir his yaratacağını merak ettim, fakat beklediğim adım atılmadı. Lakin Sohbet Bey’in çocukluğu ve gençliğini kapsayan dönemde bir erkeğin onun güzelliğini bir kadına benzetip sevdiğini açıkça ifade ettiği sahne vardı sadece.
Biraz uçuk bir fikre dayanıyor tüm hikaye aslında. Telefonun yeni yeni icat edildiği vakit Ulviye Hanım adında zengin bir hanımefendinin romanlarda gerçekleşen olaylarla yetinmeyip biraz da gerçek hayata yönelmek istemesiyle komşunun evine yerleştirdiği telefon etrafında dönüyor kitap.
Ahmet Mithat'ın kitapları hüzünle bitirmesi tam benim zevkime hitap eden bir hareket olduğu için kendisini cidden çok seviyorum. Lakin bu sefer üzülmedim. Bir intihar söz konusu ama intihar eden kişi çok büyük ah'lar aldı bence. Onu seven adamın sevgisine ihanet etti, onu yetersiz gördü sonra da aynısını birebir yaşadı. Tek farkı kendisi intihar etti.
Burada bitireyim düşünce belirtmeyi, daha fazla ayrıntı gerektirecek çünkü devam edersem, öyle de heyecanı bozulur. Kısa sürede bitirebileceğiniz bir eser, hemen sizi kendine çekiyor.