Zülfü Livaneli'nin Bekle Beni romanı, orta seviye bir deneyim sunuyor. Kitabın konusu, baskı ve zorluklar karşısında direnen bir ailenin, aşk ve özgürlük mücadelesini işliyor. Livaneli'nin yalın ve akıcı anlatımı sayesinde roman kolay okunuyor. Kitabın detaylarında karakterlerin yaşadığı derin özlem okuyucuya güzel geçirilmiş. Ancak bu eseri önemli kılan, bekleyişin zamandan bağımsız bir güncelliğe sahip olması. Yani kitap içeriğini '68 kuşağının yaşadığı baskılardan, siyasi tutuklamalardan ve özgürlük yolunda çekilen zorluklardan alıyor. Ve bu dönem dramı, okuyucuya şunu gösteriyor: Dün fikir suçu adı altında yaşanan baskılar, ayrılıklar, bekleyişler bugün de farklı biçimlerde, hala ülkemizde belki farklı ülkelerde aynı acıyla devam ediyor. Selim'in ve Leyla'nın yaşadığı yalnız bırakılma, dayanışma arayışı ve umuda tutunma çabası, günümüzde de hala bir kuşağın ve ailenin mücadelesi. Bu yönüyle geçmişle bugün arasında köprü kurarak, aşkın, direnmenin dayanışmanın tükenmeyen zorluklarını ve beraberinde getirdiklerini hatırlatan bir kitap.