2025 94. kitabı
Okunma: 14 Kasım 2025 11:25
#okudumbitti YAZAR: TANER DURMAZ YAYIN: DENİZ YAYINEVİ Herkese merhabalar bugün sizlere Taner Durmaz'ın kaleminden çıkan moşi kitabıyla geldim. Sevgili Taner Durmaz, Anadolu’nun çok sesli, çok renkli ama bir o kadar da hüzünlü atmosferini muhteşem bir dille anlatıyor. Kimi zaman bir dua, kimi zaman bir taş, kimi zaman bir dut yaprağı bile anlam yüklü bu kitapta Moşi’de sadece insanlar değil; toprak, ağaç, rüzgâr bile konuşuyor sanki. Her hikâye, “hatırlamak mı daha zor, unutmak mı?” sorusunu yeniden sorduruyor insana. Yazar, bizi geçmişle yüzleştirirken aynı zamanda şefkatin ve affetmenin ne kadar güçlü duygular olduğunu da hatırlatıyor. Bu kitapta sessizlik bile anlamlı… Çünkü bazı sessizlikler, bir halkın hafızası; bazı kelimeler, bir kuşağın ağıdı gibi yankılanıyor Moşi, sadece bir öykü kitabı değil; insanın kendine, köklerine ve geçmişine açılan bir kapı. Taner Durmaz’ın anlatımıyla; dilin, kimliğin ve hatıraların arasında, unutulmak istemeyen bir hikâye yankılanıyor. #ALINTILAR Evet maalesef bizler hem kız çocuklarımızı okutmuyoruz hem de kadın doğum doktoru istiyoruz. Bir zorlukla karşılaştığında üzerine gideceksin ki başarıya ulaşabilesin.
MoşiTaner Durmaz · Deniz Yayınevi · 202418 okunma