Bridgerton isimli diziyi beğenince bir de kitabını okumaya başlayayım belki okuma alışkanlığımı geri kazandırır diye düşünerek başladığım bir kitaptı. Okuma alışkanlığı kazanmama yardımcı olacağı aşikar olmakla birlikte, açık konuşmak gerekirse hayatımda ilk defa bir diziyi kitabına yeğledim. Kitap kötüydü demiyorum elbette ama kitap kesinlikle diziden daha yavan ve daha az şey anlatıyordu. Dizide her sezon bir Bridgerton'un hikayesi anlatılırken eş zamanlı olarak diğer karakterlerin de gelişimini görebiliyorduk. Üstelik diziyi Leydi Whistledown için izleyen, benim gibi biriyseniz bu kitap beklentinizin altında kalabilir.
Daphne ve Simon arasındaki -diğer aşk hikayelerinden çok da farklı olmayan- aşk hikayesi dışında okuduğum kitapta açıkçası diğer kardeşlerin hikayesini, kraliçe Charlotte'un otoritesini ve tabii ki Lady Whistledown'un gelişiminin hikayesini okumayı çok isterdim.
Yine de tüm bunların yanında kitabın dilinin yalın ve akıcı olması hızlı ve kesintisiz bir okuma yapmama yardımcı oldu. Büyük ihtimalle serinin devamını da (Penelope Featherington'un hikayesine gelene dek) okumaya devam edeceğim.
Benimki gibi çok büyük beklentilere sahip değilseniz ya da diziyi henüz izlemediyseniz ve dönem hikayelerinde işlenen aşk konularından hoşlanıyorsanız kitabı benden daha çok beğenmeniz olası bir ihtimal diyerek okuma tercihini size bırakıyorum.