2025 19. kitabı
Okunma: 15 Kasım 2025 04:51
Fazla sert olacak belki ama tam anlamıyla hayal kırıklığıydı. Ortalama bir beklentiyle alıp keyifli ve farklı perspektiften bir vampir kurgusu okuyacağımı düşünürken klişe bir konuya sahip ve editoryal hatalarla dolu vasat bir kitap okudum. Vampirlik benim için bir karizması olan, ciddi ve elegant bir müessesedir ayrıca espri yapacaklarsa da nüktedan şekilde yaparlar ancak bu kitapta oldukça yavan, yüzeysel, daldan dala uçup kaçan ve ciddiyetten bir hayli yoksun vampirler olması sinirimi bozdu. Kişisel vampir zevklerimi bir kenara bırakıp daha objektif yorum yapacak olursam da; metnin tamamında gördüğüm ve beni oldukça rahatsız eden en önemli şey zaman kiplerinin yarattığı karmaşa ve kaostu. Kitaptaki şimdiki zamanın -yor üzerinden kullanılması elbette gayet doğal ve olağan; geçmişe dönük olayları anlatırken ise -miş VEYA -di li geçmiş zaman kullanılması da gayet doğal olurdu. Ancak kitapta -bugüne dair- olayları okurken sonraki cümlede bir anda geçmiş zamandan bahsetmeye başlıyor ve bunu yer yer -miş’li yer yer -di’li geçmiş zamanla yapıyor. Tam bir zaman kipleri kakafonisi! Hem gözümü yordu hem okuma zevkimi büyük ölçüde baltaladı. Konusu itibariyle ise zaten sınıfta kaldı.
Radley AilesiMatt Haig · Domingo Yayınları · 20251,997 okunma