·424 syf.····Okunma: 15 Kasım 2025 13:44 Sanataryum, okumaya başladığımda merak uyandırıcı ve heyecanlı bir hikâye sunacağını düşündüğüm fakat gelişme ve sonuç bölümleriyle beklediğimi bulamadığım bir kitap oldu.
Elin ve sevgilisi Will'in, Elin'in kardeşi Isaac'ın nişanı için gittikleri Le Sommet oteline gelmesiyle başlıyor her şey.
Le Sommet oteli eskiden bir Sanatoryum'dur, daha sonra yapılan restorasyonlarla otele çevirilmiştir ama hakkındaki hikâyeler ve söylentiler oldukça rahatsız edicidir.
Otelin yapımını Lucas ve kardeşi Cecile üstlenmiştir. İlk başlarda bu iki kardeşin arası iyi gibi görünsede aslında hiçte öyle değildir.
Elin ile kardeşi Isaac için de durumlar pek iç açıcı değildir, ikisi de geçmişte yaşanan bir olaydan ötürü uzun zamandır ne birbirlerini görüyor ne de doğru dürüst konuşuyorlardır.
Bir gün Isaac'ın nişanlanacağı kadın olan Laura'nın aniden ortadan kaybolmasıyla olaylar gelişir.
Açıkçası beni kitapla ilgili en büyük hayal kırıklığına uğratan bu gelişmeler oldu. Kitabın isminden de anlaşılacağı üzere Sanataryum'la ilgili olan şeylerden çok yazarın karakterler ve onların geçmişlerinde yaşadıkları şeyler üzerinden bir hikâye anlatması umduğumu bulamamama neden oldu.
Kitap heyecan ve gerilim olarak belirli bir seviyeye çıkıyor fakat bu seviyeyi geçemiyor. Bu da bende kitap ile ilgili olarak olumsuz bir etki yarattı.
Daha iyi yazılmış olan birçok gerilim kitabı varken, okumak için bu tür bir kitap arayışında olanların tercih etmemesi gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum.