·136 syf.····Okunma: 15 Kasım 2025 17:03 Merhaba herkese, size "ne okudum ben?" dedirtecek, #extremehorror ve #bodyhorror hayranlarını bile ağzı açık bırakacak bir kitapla geldim.
Agnes, büyük büyükannesinden kalan bir elma soyacağını satmak amacıyla bir LGBTQ forumunda ilan açar. İlana cevap veren Zoe ile konuşmaya başlar ve kısa sürede birbirlerine samimiyet gerektiren konuları açmaya başlarlar. Zoe, önce Agnes'in ekonomik sıkıntılar yaşadığını öğrenip büyük miktarda parayı onun hesabına yatırır. Agnes bu iyiliğin karşılığında ne isterse yapacağını söyler. Zoe konuyu açar: "Bugün gözlerini hak etmek için ne yaptın?" Başta kolay isteklerle başlayan ilişkileri Zoe'nin inanılmaz isteklerine doğru evrilir. Agnes yavaş yavaş istismarcı bir ilişki içinde kendini bulurken Zoe'nin taktikleriyle ona takıntı geliştirir. Kitap, iki karakterin yazışmalarıyla ilerliyor. Mail ve Messenger üzerinden yazışmalar var.
Öncelikle bu kitap herkes için değil. Ben korkuyu seven ve sürekli hayatına edebiyat, film gibi alanlarda korkuyu dahil etmeye çalışan bir insanım. Ancak benim bile sayfalar arasında durup dinlenmem gerekti. İlk olarak cesaretiniz ve sağlam mideniz varsa okuyun diyorum, neden mi?
İki sapkın zihin ile #psychologicalhorror, #psikolojikmanipülasyon ve #manipülasyon kitapta büyük yer kaplıyor. Özellikle Agnes'in kırılma anını yakalayıp nasıl korkunç bir şeye dönüştüğünü görebiliyorsunuz.
#disturbinghorror / #bodyhorror ile oldukça rahatsız edici ayrıntılı korku sahneleri, özellikle vücut parçalarına yönelik olan korku şekli.
Herkes için zor olacağına inandığım #animalabuse da kitabın içinde. Bu kısımlardan sonra bir süre fenalaştım.
Yine bir bebeğin konu olduğu #childabuse da trigger noktaları arasında.
Yani kitap beni kesinlikle hastalandırdı. Kustuğunu iddia edenler var, benim öyle olmadı ama aşırı etik dışı, aşırı fena korku sahneleri var. Ve en önemlisi bunların çok da olası olması. Bu yüzden kusmasam da kendime gelemedim. Hatta ertesi gün işe giderken aklıma gelen şeyleri düşündüm. Şimdi bile bu yorumu yazarken düşünüyorum. İşte bu kitabı başyapıt yapan da bu, bu kitabın korku kategorisinde yıkılmaz bir şekilde durma sebebi bu. Bir kitabın bir insanı bu kadar etkileyebilme özelliği varsa, bu kitabın çok iyi olduğunu söyleyebiliriz.
Son olarak #comingout da denilen, bireyin cinsel yönelimlerini kabul etmesi de ele alınıyor. #queer #lgbtq
Yazarın diğer kitapları çevrilir mi bilmiyorum ancak hepsini okumaya karar verdim. Her ne kadar #bodyhorror ile ilgilenmesem de kitap çok korkunçtu. Of Allah'ım, kitabı bitirdikten sonra günler geçti, hâlâ düşündükçe fenalaşıyorum. Lütfen diğer kitapları çevirin @ithakiyayinlari