2025 205. kitabı
Mucize Ekmek Fırını #okudumbitti “Mucize Ekmek Fırını”nı okurken kendimi sanki kasabanın o mis gibi ekmek kokan fırınının içinde buldum. Henry ve Emma’nın dünyasına girince, bir ekmeğin sadece unla değil, gerçekten de sevgiyle yoğrulduğuna inanıyorsunuz. Hikâye basit bir aile öyküsü gibi başlıyor ama ilerledikçe küçük dokunuşların, paylaştığınız umutların ve iyiliğin nasıl büyüdüğünü o kadar güzel gösteriyor ki, kitabı kapattıktan sonra bile o sıcaklık insanın içinden gitmiyor. Henry ve Emma’nın dedeleri hastalanınca koca bir fırının sorumluluğu omuzlarına düşüyor. Başta çekingen, ne yapacaklarını bilemez hâlleri o kadar gerçek ki, kendinizi onların yerine koyuyorsunuz. Ama sonra ellerini hamura daldırdıkça, içine koydukları sevgi ve iyi niyetin nasıl mucizeye dönüştüğünü görmek… İşte kitabın asıl büyüsü burada başlıyor. Fırından çıkan her ekmek, sadece insanları doyurmuyor; kimi zaman bir kalbi onarıyor, kimi zaman bir hayvana şifa oluyor, kimi zaman da birinin umudunu tazeliyor. Bence hikâyeyi özel yapan şey, mucizeleri dev olaylarda değil, küçük iyiliklerin içinde göstermesi. Çocuklara sorumluluk almayı, paylaşmanın değerini, iyi kalpliliğin hiç beklemediğin anda geri dönebileceğini çok sade ama etkileyici bir dille anlatıyor. Bu yaş grubundaki çocuklar için hem akıcı hem de duygu dolu bir hikâye; üstelik yetişkin okur olarak bile içinizi ısıtıyor. Sayfaları çevirirken kendimi “Acaba bir sonraki ekmek kimi iyileştirecek?” diye merak ederken buldum. Kitabın sıcak atmosferi, hikâyenin umut veren tonu ve sevginin dönüştürücü gücünü hatırlatan o tatlı detaylar beni gerçekten etkiledi. İçinde iyilik olan her şeyin bir gün mutlaka karşılık bulacağına inanan herkese gönül rahatlığıyla öneririm. Küçük okurlar için harika bir seçim, ama büyüklerin de ruhuna iyi gelecek türden bir hikâye. @teraskitap #MucizeEkmekFırını #KitapÖnerisi #ÇocukKitapları #Kitapİncelemesi #OkudumBitti #Teraskitap #GünayYıldırım #kitapkolikkafasikitapyorumu #reklamdeğilöneri
Mucize Ekmek FırınıGünay Yıldırım · Teras Kitap · 20256 okunma