·440 syf.····Okunma: 14 Kasım 2025 00:35 Kafayı yormama, sonuna bakmama ve adam olmama yarışmasına katıldın ama rakibin benim. Çünkü yine editine kanıp bir kitaba fazla yükseldim ve yine hayal kırıklığına uğradım.
Aslında sadece editi değil, denk geldiğim birkaç olumlu yorumu da kitaba olan beklentimi yükseltti bu sefer. Bir de konusu. Yani içinde tarih, gizem, fantastik esintiler ve bol çekişmeli aşk olan bir kitap düşünün. Heyecanlanmamak elde mi? Ama bahse konu hiçbir şey güzel işlenemediği için heyecanım balon gibi söndü.
Tarih kısmında sıkıntı yoktu. Mısır tarihine ilgim olmasa da ara ara verilen bilgileri okumak hoşuma gitti. Gizem kısmıysa tam bir fiyaskoydu. Her şeyin yaşanma sebebi çok saçmaydı bir kere. Ketum olmak için hiçbir sebebi olmayan insanlar her şeyi açık açık anlatsa zaten tüm bu karmaşa yaşanmayacaktı. Fantastik kısımsa yoktu. Basbayağı yoktu yani. Yazar sihir olayını “sihir kimi isterse onu seçer” minvalinde bir lafla geçiştirdi. Bol çekişmeli aşk da başlarda hoşuma gitse de sonradan albenisini büsbütün kaybetti gözümde.
Gelelim karakterlere... Inez gözü kara ve inatçı biri olarak anlatıldığı için karakteri ile yaptıkları uyumluydu ama kendisine pek ısınamadım. Whit hakkında bildiği şeyi umursamaması ona olan sempatimi azaltan en büyük etkendi.
Whit desem, ya o kadar bilindik bir karakterdi ki. Gizemli, alaycı ama özünde derin falan. Bu türde bin kere okumuşumdur aynı tipi. Yazarlar gizem/macera türünde bir kitap yazınca esas erkeği tek tip yazma sevdasından vazgeçse de bize de bir değişiklik olsa keşke.
Ha, tüm bunlara rağmen kitap sardı mı? Evet, sardı. Devamını merak da ettirdi hatta. Ama bundan sonrası için beklentimi düşük tutacağım su götürmez bir gerçek.