Puan vermedi·184 syf.····Okunma: 16 Kasım 2025 17:41 "Yol, Jack London'ın henüz on sekiz yaşındayken giriştiği çılgınca serüvenin anlatısıdır. Dünyayı keşfetme fikrinin büyüsüne kapılan genç London, işini bırakıp trenlerle binlerce kilometre yol kat ederek Kuzey Amerika coğrafyasını dolaşır...
Serüveni sırasında yazar kimi zaman trenlerde kaçak yolculuk ederek, kimi zaman yürüyerek amaçsızca bu engin coğrafyada mekik dokuyan başıboş gezginlerin, yani 'hoboların' arasında karışır..."
Yorumuma kitabın arka kapağındaki yazıdan kısa bir alıntı yaparak başlamak istedim. Alıntıdan da anlaşılacağı üzere kitapta Jack London'ın gençlik döneminde yaşadığı "hoboluk" maceralarını okuyoruz.
Jack London kitaplarında sıklıkla kendi hayatından alıntılar, öyküler görürüz bu kitabı ise tamamen otobiyografik bir eserdir.
Kitabın güzelliğinin yanı sıra kitabı çeviren "Levent Cinemre" den bahsetmek istiyorum.
Kitabı okurken çevirmenin kitaba verdiği emeği ve konuya hakim olabilmeniz için açıklamalarda verdiği detayları öylesine güzel hissediyorsunuz ki buram buram emek kokuyor hissini sonuna kadar yaşıyorsunuz.
Bir yerde "Jack London okunacaksa Levent Cinemre'nin çevirisinden okunmalı" gibi bir yorum okumuştum. Sonuna kadar katılıyorum.
Kitap akıcı ve hareketli bir kitaptı. Yazarın diğer eserleri kadar adı duyulmuş bir eser değil ancak okumaya değer diyorum.
Keyifli okumalar