"Gerçeği söylemek her zaman en iyisidir."
Ailesinin verdiği partide kaybolan 8 yaşındaki bir kız çocuğu: Daisy Mason. Yani en azından anne-babasının söylediği bu şekilde. Dedektif Adam Fawley ve kalabalık ekibi önce ailesi sonra okul ve çevresini sorguya çekerken bir tuhaflık olduğunu fark ediyor; Daisy o partide hiç bulunmamış, kostümü başka bir kız çocuğu tarafından giyilmiş. Ekip ipuçlarını takip ederken geçmiş ile gelecek arasına ilmek ilmek işlemiş sırları birer birer çözerken travmatik olaylar ve yüzleşmeleri beraberinde getirir.
Kitap, çocukluk döneminde yaşanan akran zorbalığı, yalnızlık hissi, sosyal medya düşmanlığı, anne-baba ilişkisi ve eksikliğinde yaşanılanlar üzerine değinilerek önemsenmeyen çocukluk travmalarının yetişkinlik hayatımızı da şekillendirmesi üzerine ders verir nitelikte.
Cara Hunter 'ın yazdığı Adam Fawley Serisi 1. Kitap ile oldukça akıcı bir dilde yazılmış, sayfaları geçtikçe gerilimin doruklarda hissedildiği soluksuz okunabilecek bir kitap. Serinin diğer kitaplarını da okumak için sabırsızlanıyorum. Gerilim-polisiye seven herkese okumasını önerir, keyifli okumalar dilerim.