Herkese selamlar
Bugün size cok keyifle ve severek okudugum #MorallyGray serisinin ilk kitabi olan #LiarsLikeUs #milyondolarlikyalan yorumu ile geldim. Gerçekten uzun zamandır bu kadar severek okudugum komedi tarzında bir #darkromance olmamıştı. Bana nasil iyi geldi anlatamam. Normal şartlarda boyle bir karakter ile karşılaşsam korkudan kafayı yerdim. Hatta okurken hep soyledim, bu kitabi yazar gerilim olarak yazsaymista olurmuş. Cok ince nuanslar ile komediye çevirmesi kesinlikle hayal gücünün ve kaleminin basarisiydi.
Kitap ilk yarısına kadar nerdeyse salt romantik komedi havasında gecti. Emery'nin güçlü ve sarkastik kişiliği, sivri dili, Callum'a kök sökturmesi kitapta en sevdigim kısımlardı. Callum'un ince romantik adam tavirlari da buraya kadardı. Yarısından sonra Emery de ben de neye uğradığımızi şaşırdık. Adamin içinden baska biri çıktı. Kiz ile bir an once evlenmeye çalışması ve ardindan yaşananlari resmen hayretle okudum. Bu Callum kimdi ve diger Callum'a ne yaptı hic anlamadim. Öyle bir merak sardı ki bu kez de neden, niye soruları ile başbasa bıraktı. Kitabın sonuna kadar da bu yasananlarin sebebi ortaya çıkmadı. Açıkçası o son ile de ne umdum ne buldum oldu. Yanlış anlaşılmasın yani sevdim. Cunku böylesi bir durum asla beklemiyordum. Kizi tavlayabilmek icin yaptiklari yenilir yutulur şeyler degildi zira.
Kitaptaki keyifli bir diger kisim ise Emery'nin #Outlander ve #Jamie aşkıydi. Ay ben bu kizi boşuna sevmedim işte. Tamamen zevklerimiz aynıydı. Romantik kitaplara düşkünlüğü de cabasiydi. Şimdi sirada Callum'un kardeşleri var, merakla bekliyorum tum seriyi.
Emery, babasından kalan butik kitapevini isletmektedir. Yanında çalışanlar ile ve borç icinde hayatını bir sekilde idame ettirirken hemen dükkanın yaninda daha luks bir kitapevi açılır. Ustune bulunduğu yerin kirası da artınca ve çalışanların maaşları sıkıntıya uğrayınca kitapevini kapatmaya karar verir. Sıkıntılı surecte mutsuz bir donemdeyken kitapçıya yakışıklı bir yabancı adam gelir ve ona anlasmali bir evlilik teklif eder. Emery ilk kez gordugu adamdan etkilense dahi onu tanımadığı icin bir tur oyun olduğunu sanir ama adamın ciddi olduğunu görünce tanımaya ve onun sebeplerini öğrenmek ister. Neticesinde evliligi kabul eder. Ancak hiçbir sey düşündüğü gibi olmayacaktır.
Milyon Dolarlık YalanJ.T. Geissinger