Romanın merkezinde, hayatı yıllar önce yaşadığı büyük bir travma ve haksızlık sonucu kökten değişmiş olan bir ana karakter yer alır. Bu karakter, resmi adaletin gerekeni yapmadığına inanır ve yaşadığı acının sorumlularını cezalandırmak için kendi yolunu çizmeyi seçer. Kitap, karakterin sadece duygusal bir patlamayla değil, soğukkanlılıkla ve titizlikle hazırladığı intikam planının uygulanışını anlatır. Bu plan, hedeflenen kişinin hayatını yavaşça ve sistematik bir şekilde altüst etmeyi amaçlar.
Hikâye ilerledikçe, intikam eylemleri silsilesi, hedef alınan kişi ve çevresi için bir kâbusa dönüşür. Karakterin zekice hamleleri ve olayların arkasındaki gizem, romanın gerilimini sürekli yüksek tutar. Roman, dışarıdaki aksiyon kadar, karakterin iç dünyasındaki fırtınalara da odaklanır. İntikam peşinde koşmak, ona geçici bir doyum sağlasa da, vicdan ve ahlaki değerlerle sürekli bir çatışma yaşamasına neden olur. Bu durum, okuyucuyu intikamın getirdiği psikolojik yıpranmayı gözlemlemeye davet eder.
Kitap, "İntikam gerçekten adaletin ta kendisi midir, yoksa sadece yeni bir suçun başlangıcı mı?" sorusunu merkeze alır. Karakter, kendi adaletini uygularken, aslında kötülük döngüsüne kendisinin de dahil olduğunu fark etmeye başlar. Karakterin geçmişle yüzleşme süreci ve intikamın ruh sağlığı üzerindeki etkileri.
Resmi sistemin yetersiz kaldığı yerde bireyin kendi adaletini sağlama çabası.
Zekice kurgulanmış intikam planları ve olayların ardındaki sır perdesi.
Serkan Öz'ün "İntikam" kitabı, kişisel travmaların ve adalet arayışının bir insanı neleri yapmaya itebileceğini gösteren, merak uyandırıcı ve soluksuz okunan bir gerilim romanıdır.