2025 2. kitabı
Yazarın okuduğum ilk kitabı. Kitap aslında zaten daha en başında olaylar çözülmemişkenki anlatımıyla da bende çok beklenti uyandırmadı. 400 yıl yaşayan bir insanın tarihteki yolculuğu çok daha etkileyici anlatilabilirdi. Bizi bambaşka dönemlere dair aydınlatabilirdi yazar. Karakterin tanıştığı ünlü kişilerle olan hikayeleri bence yavan kaldı ve bana sadece kitabın arkasına yazılacak o paragraftaki dikkat çekici unsur olarak eklenmiş gibi hissettirdi. Kitap bir geçmiş bir günümüzden kesitler sunarak ilerliyor ama özellikle günümüze dair bazı kesitlerin sadece kitabı doldurmak üzere (günümüzden bir kesit yazmış olmak için) yazıldığını hissettim. Ben beklediğim doluluğu alamadım bu kitaptan. Sonu zaten 30 sayfanın içinde olup bitti, en başından tahmin edilen ve satır aralarında sinyali bariz şekilde verilen şeyler çıktı. Ama bence kötü adamın kötülüğü pek de temellendirilmedi. Çok fazla yinelemeler vardı. Belki karakterin sıkışmışlığını hissetmemiz içindi bu. Ama bütün sayfalarında zamana hapsolmuş bir adamın ruh halinin tekrar tekrar aynı şekilde vurgulanmasına gerek yoktu. Bir yerden sonra bu tekrarlar beni çok yordu. Korku, 400 yıllık bir ömrü bile ziyan edebilecek kadar yıkıcı bir duygu. Özellikle yanlış insanlar tarafından kullanıldığında. Başka bir anafikri olamadı kitabın benim için.
Zamanı Durdurmanın YollarıMatt Haig · Domingo Yayınevi · 202215,2bin okunma