Puan vermedi·247 syf.····Okunma: 17 Temmuz 2023 12:19 Önce filmini izlediğimden filmde merak ettiğim kısımları öğrenmek ve neyin nasıl uyarlandığını görmek için okudum ben. Sosyal medyadaki bir paylaşımda filmin sevilmesinin temel sebebi karakterlerin betimlemelere görünüş olarak uyması diye yazılmıştı ama bayağı farklılar. Nick'in buz mavisi gözleri, Noah'ın kızıl kahve saçları ve kehribar gözleri var kitapta, dikkatimi çekti bu. Bir de filmde çok popüler bir sahne var, 60 - 20 sahnesi. O kısmı izleyince "Bunu nasıl yazmış yazar acaba kitapta?" diye düşünmüştüm: kitapta öyle bir sahne yok. Ama izlemek keyifliydi benim için.
Film kısmını bitireyim, ne de olsa kitap hakkında yazmam gerek ama ikisini karşılaştırmadan duramadım. Bu tarzdaki Wattpad kitaplarını okumadığım için hoşuma gitmedi, bahsettiğim tarz da karakterlerin birbirlerine karşı yalnızca cinsel çekim hissetmesi ve dev aşkın böyle başlaması. Bir Nick diyor "Of Noah'ın pembe dudakları..." bir Noah diyor "Of Nick'in uzun kirpikleri..." Bir aşk hikayesi yazılıyorsa bunun önce karakterlerin kişiliğiyle ilgili olmasını tercih ederim, sürekli vücutlarından bahsedilmesiyle değil. Ama yazar böyle düşünebilecek okurlarını unutmamış, araya bazı kişilik yorumları da eklemiş! Bakınız Nick Noah için her defasında ne diyor: "Hayatımda onun kadar farklı bir kızla tanışmamıştım, ne yapacağını asla tahmin edemiyordum. Noah çok sıra dışı." Sürekli söylüyor bunu da. Noah da Nick'le her yakınlaşmasında "Bu çok yanlış, birbirimizden uzak durmalıyız." diyor ve bu uzaklaşıp yakınlaşma art arda on bölüm falan devam etti ve baydı. Uzak dur, yakınlaş; uzak dur, yakınlaş.
Tuhaf bulduğum bir şey var: Noah o kadar mektup almasına rağmen annesine tek kelime etmedi. Hoş, annesi de 16 yaşındaki kızını bırakıp gezdi tozdu. İnsan bir sorar çocuğum nasılsın iyi misin, bir derdin var mı, paran yoksa vereyim, bak okula başlayacaksın defterin kalemin var mı ta Kanada'dan Los Angeles'a taşındık...William'la davetlere gidiyor, arabulucu bir avukat neden galalara katılıyor anlamadım; müşterileriyle görüşmek için olabilir. Sırf Noah annesine anlatmasın diye çeşit çeşit neden bulmuş ayrıca yazar. Söylemiş olsa da kitap bu yönde ilerlemezdi, hiç değilse kendince mantıklı bir zemine oturtmuş.
Kitapta eksik bulduğum yerler de var, küçük detaylar ama aklımda kalıyor. Nick biri partide biri galada olmak üzere iki kez Noah'ın fotoğrafını çekti kendi telefonundan (partiden emin olamadım şu an) ama Noah o fotoğrafları ne zaman aldı Nick'ten? Almadı işte.
Güzel yanı neydi...kitabın sonundaki aksiyonlu sahneler kötü sayılmaz, yaralanmalı sahneler okumayı seviyorum. Bu kitapta o kadar fazla yoktu onlar da, bir iki bayılma vardı onun da çok üstüne durulmamış.
İngilizce okumanın faydası olabilir, ilk defa İngilizce kitap okuyacaklar için fena değil seviyeniz iyiyse.