Culpables #1

İspanyolca
Sıralamalar

2023 258. kitabı
Okunma: 23 Temmuz 2023 12:12
On yedi yaşındaki Noah Morgan, Toronto'daki sakin, normal hayat yaşıyor, bu yaşamını da seviyor ve rahattır. Ancak annesi bir gemi yolculuğundan beklenmedik bir şekilde bir milyarderle evli olarak döndüğünde ve Los Angeles'a taşınacaklarını duyurunca, Noah birdenbire konfor alanından çıkar ve yasadışı sokak yarışları, gösterişli havuz partileri ve şımarık zengin çocuklarla dolu ışıltılı bir dünyaya itilmek zorunda kalır. Ve yeni üvey kardeşi Nicholas, içlerinde en şımarık olanıdır. Kibirli, mesafeli ve son derece çekici olan Nick, nefret ettiği her şeydir, özellikle de kötü çocuk kişiliğinin sadece bir görünüş olmadığını öğrendiğinde. Hayatını tehlikeden ve kötü olan insanlardan kaçarak geçirdi ve Nick tehlikenin vücut bulmuş hali. Yine de ikisi de aralarında alevlenen, dünyalarını alt üst edecek ve onları aklın ötesinde ayartacak kadar güçlü çekimi engelleyemez. Ancak Noah'ın geçmişi, aralarındaki yasak aşktan bile daha tehlikeli olabilir. Ve eğer onu istiyorsa, Nick her şeyi riske atmaya istekli olup olmadığına karar vermek zorunda kalacak
Culpa MíaMercedes Ron · Montena · 2017218 okunma
Genel olarak hayata kızgınım.
2023 93. kitabı
Okunma: 07 Ağustos 2023 22:23
Culpa Mía öncelikle filmini izlediğim bir kitaptı filmde olduğu gibi kitaptada "smut" içerikler yer alıyordu o bölümler olmasaydı kitap ta filmi de gayet güzeldi. 3 kitaptan oluşuyor. Diğer kitapları da okumaya başlicam en kısa zamanda. Özet= noah babasından dolayı çocukluk travmaları olan 17 yaşında genç bir kız annesinin evlenmesi üzere yeni bir hayata başlar erkek arkadaşını arkadaşlarını geride bırakır ve annesinin evlenmesi üzere başka bir ülkeye taşınır annesinin evlendiği adamda milyoner bir iş adamıdır zengin olmasından dolayı büyük bir eve taşınırlar ve noah orda üvey kardeşi nick ile tanışır nickle başlarda hiç anlaşamazsada ilerleyen zamanlarda aralarında hiç ummadıkları şeyler yaşanılacaktır. Nick babasının gözünde uslu sakin bir evlat olarak görünür ama babasının onun gece hayatından haberi yoktur ama noah onunla ilk tanıştığı gün nick'in gece hayatınada dail olur ve olaylar böylelikle başlar... Keyifli okumalar
Fantastik kitap incelemesi
2023 147. kitabı
Kitabını okumamın ve filmine bu kadar ilgi göstermemin tek sebebi , Gabriel Guevera. Konusuna gelecek olursak ,Noah annesinin yeni bir evlilik yapması üzerine tüm yaşantısının değişmesini konu edinir. Tüm yaşantısını geride bırakarak annesinin yeni evlendiği adamın evine taşınır. Taşındıkları bu evde Nick, yani adamın oğlu da yaşamaktadır. Önce birbirlerinden haz etmeseler de daha sonra yakınlaşmaları kaçınılmaz oluyor. Kitap boyunca kafamın içinde Gasolina çalınca en son dayanamadım şarkıyı açıp kitabı öyle okumaya başladım .
2023 11. kitabı
Okunma: 17 Temmuz 2023 12:19
Önce filmini izlediğimden filmde merak ettiğim kısımları öğrenmek ve neyin nasıl uyarlandığını görmek için okudum ben. Sosyal medyadaki bir paylaşımda filmin sevilmesinin temel sebebi karakterlerin betimlemelere görünüş olarak uyması diye yazılmıştı ama bayağı farklılar. Nick'in buz mavisi gözleri, Noah'ın kızıl kahve saçları ve kehribar gözleri var kitapta, dikkatimi çekti bu. Bir de filmde çok popüler bir sahne var, 60 - 20 sahnesi. O kısmı izleyince "Bunu nasıl yazmış yazar acaba kitapta?" diye düşünmüştüm: kitapta öyle bir sahne yok. Ama izlemek keyifliydi benim için. Film kısmını bitireyim, ne de olsa kitap hakkında yazmam gerek ama ikisini karşılaştırmadan duramadım. Bu tarzdaki Wattpad kitaplarını okumadığım için hoşuma gitmedi, bahsettiğim tarz da karakterlerin birbirlerine karşı yalnızca cinsel çekim hissetmesi ve dev aşkın böyle başlaması. Bir Nick diyor "Of Noah'ın pembe dudakları..." bir Noah diyor "Of Nick'in uzun kirpikleri..." Bir aşk hikayesi yazılıyorsa bunun önce karakterlerin kişiliğiyle ilgili olmasını tercih ederim, sürekli vücutlarından bahsedilmesiyle değil. Ama yazar böyle düşünebilecek okurlarını unutmamış, araya bazı kişilik yorumları da eklemiş! Bakınız Nick Noah için her defasında ne diyor: "Hayatımda onun kadar farklı bir kızla tanışmamıştım, ne yapacağını asla tahmin edemiyordum. Noah çok sıra dışı." Sürekli söylüyor bunu da. Noah da Nick'le her yakınlaşmasında "Bu çok yanlış, birbirimizden uzak durmalıyız." diyor ve bu uzaklaşıp yakınlaşma art arda on bölüm falan devam etti ve baydı. Uzak dur, yakınlaş; uzak dur, yakınlaş. Tuhaf bulduğum bir şey var: Noah o kadar mektup almasına rağmen annesine tek kelime etmedi. Hoş, annesi de 16 yaşındaki kızını bırakıp gezdi tozdu. İnsan bir sorar çocuğum nasılsın iyi misin, bir derdin var mı, paran
2023 38. kitabı
Okunma: 04 Ağustos 2023 20:55
Bittiii. Çok hızlı bir okuma oldu, anlatımı akıcı. Sonlara doğru uzatmanın lüzumu yok demeye başladığımdan 2. ve 3. kitapta ne anlatacak olabilir meraktayım.
8.3/10
2025 40. kitabı
Okunma: 08 Nisan 2025 10:24
Amazon prime’ın en sevilen filmlerinden biri hâline gelen, Mercedes Ron’un nefes kesen hatalar üçlemesinin ilk kitabı Benim Hatam hayranlarıyla buluşuyor. Elinizden bırakamayacağız, tutku ve gerilim dolu bu romanda bambaşka hayatlardan gelen Noah ve Nick karşı koyamadıkları bir aşkla mücadele etmek zorunda… İkisi de herkesten sakla­dıkları sırların ve unutmaya çalıştıkları travmaların gün ışığı­na çıkmaması için her şeyi yapabilir. 17 yaşındaki Noah’nın Toronto’da sakin, sıradan bir hayatı vardı. Ta ki annesi bir milyarderle evlenene kadar. Okulunu, erkek ar­kadaşını ve en yakın arkadaşını geride bırakıp annesinin yeni ko­casının Los Angeles’taki malikânesine taşınmak zorunda kalan Noah kendini görkemli havuz partileri, yasadışı araba yarışları ve şımarık zengin çocuklarının arasında bulur. Bu yeni hayata alış­mak kolay olmayacaktır. Kibirli, soğuk ve son derece yakışıklı üvey kardeşi Nick ise onun nefret ettiği her şeyi âdeta kendinde toplamıştır. Ancak Nick’in gizemli hayatına çekilen Noah ve onun gösterişten uzak, sahici dünyasına çekilen Nick, bu karmaşık ilişkide kendilerini bekle­yen tehlikelerden habersizdir.
Alıntı
Puan vermedi·%11 (50/433 syf.)·
Film izlemeyi seven biriyseniz Culpa Mia'nı duymuşsunuzdur. İzlediğimde keyif almıştım. Insan arada böyle eskilerin wattpad hikayelerini arıyor. Filminden sonra kitabı olduğunu duydum ve çevrilecek dediler. Ilk kitabını okusaydım kesinlikle filmini izlemezdim. Boş bir kitap. Aralarında bir gerilim falanda yok. Ayrıyken olmaz, üvey abim ya da kardeşim falan, yakınken haylayom. Bir ara çok yayılmıştı; ben diğer kızlar gibi değilim, ne bileyim onlara benzemem, bana nasılda kafa tutuyor gibi. Kitabı yarısına kadar okudum, neredeyse Çoğu böyle cümleler. Çeviri zaten kötü, cümleler kopuk kopuk. Boş bomboş birşey
2025 3. kitabı
3/5 Herkese merhaba! Bugün meşhur Culpa Mia filminin kitabıyla karşınızdayım. 17 yaşında, lise son sınıf öğrencisi olan Noah, annesinin yeni eşinin Los Angeles’taki malikanesine taşınmak zorunda kalır. Erkek arkadaşını, arkadaşlarını, okulunu bırakmak zorunda olduğu için oldukça üzgündür. Annesinin eşi William’ın oğlu Nicholas ile tanıştıkları ilk andan beri birbirlerinden nefret ederler. Ancak bunun değişeceğini bilmiyorlardır. Açıkçası ilk olarak filmi izlediğimden midir bilinmez, filmi kitaptan daha çok beğendim. Kitap da film gibi sürükleyiciydi. Ancak özellikle filmdeki araba sahnesini kitapta görememek beni hem şaşırttı hem de üzdü çünkü en okumak istediğim yer orasıydı. Klasik ve toksik bir hikaye olsa da bence işin içine Noah’nın geçmişi girince daha sürükleyici bir hal aldı. Noah’nın başına gelenleri daha detaylı öğrenmiş oldum. Nick’le olan ilişkileri hem hoşuma gitti hem de beni çıldırttı. Aşırı merak ettiğim bu kitap gerçekten hoşuma gitti ve elimden düşüremedim. Sadece bazı sahnelerin farklı olması beni şaşırttı. Umarım bu çift için güzel bir son okuruz ve izleriz. Çerezlik bir kitap arıyorsanız okumanızı tavsiye ederim
2025 78. kitabı
Okunma: 06 Ağustos 2025 01:48
Gerçekten filmden daha iyiydi okurken inanılmaz aktı. Bence filmdeki noah kitaptakinden daha iyi daha güçlü ama kitaptaki nico'yu filmdekinden daha çok sevdim. Filmi zaten sevmiştim kötü değildi bence ama bu kitap filmine göre gerçekten daha iyiydi. Sadece filmdeki bi kaç sahne kitapta olsaydı daha iyi olurdu ya da kitaptaki gibi bazı sahneler filmde olsaydı. Neyse kısaca filmde kitapta iyiydi. Gerek karakterler gerek olaylar beni tatmin etti. Edebi değeri yok tabii ki ama keyifli vakit geçirmek için ideal.
Puan vermedi·433 syf.·
2025 2. kitabı
Kitap birbirini istemeyen iki insanın atısmaları ve basına gelenlerı anlatıyor çok keyifli basladı ben bıraz noahcı oldugum için nicke çok kızdım uzun zamandır odaklanamıyorum kıtaplara ama üç günde 120 lere geldım bile üçlemeye baslamak cesaret işidir ama güzel kıtap sevdım

Mercedes RonYazar · 0 kitap
Mercedes Ron López, İspanyol uyruklu Arjantinli bir görsel-işitsel yazar ve iletişimcidir. Wattpad aracılığıyla tanınan bir üçleme olan Culpables Saga ile tanınır. Halen Sevilla'da ikamet etmektedir.