2025 109. kitabı
Okunma: 18 Kasım 2025 01:02
Selamlarrrr Evetttt şimdi size övmelere doyamayacağım bir kitaptan bahsedeceğim. Benim ilk Maral Atmaca kitabım olduğu için bende yeri çok farklı olacak baştan söyleyeyim. Yazarın kalemi çok övülüyordu ve tanışmak Sarkaç' a kısmet oldu. Kaleminin ciddi anlamda bir akıcılığı var. Okurken bir anda kitabı yarılamış olduğunuzu fark ediyorsunuz. (En azından bende öyle oldu) Şimdi gelelim konumuza; Tozlu ve Kalender aileleri aynı işlerin içinde olan, ama birbirlerine iki düşman ailedir. Tozlu' ların gözbebeği Farah, normal okuduğumuz mafyatik kitaplarda ki kadın karakterlerden çok farklıydı. Zekasını gizleyen, dış görünüş olarak kimsenin ne dediğine bakmadan olduğu gibi giyinen, fazlasıyla da asosyal bir tip. Farah' ı okumayı çok sevsem de bana inanılmaz tersti karakteri inanılmaz pasifti. (Ama var ya kitapta bazı yerler de diş gösteriyor üffff işte benim kızım moduna sokuyor ya eridim ) Kalender'lerin bölge lideri ise Deli Gurur ismiyle bilinen, travmatik bir geçmişe sahip, mafya dünyasına kök söktüren, yakışıklılığı milletin dilinde olan Gurur Kalender' den başkası değildir. (Bana göre kitapta tek bir falsosu yok arkadaşım. Öldüm bittim onu okumaya) Gurur on yıldan fazladır sevgili olduğu kadınla nişanlanacaktır. Ve bu davete düşman aile Tozlu' lar da davetlidir. Tabi herkese kendini Tozlu' ların hizmetçisi olarak tanıtan Farah' da. Nişan gayet güzel, huzurlu biterken bir anda işler karışır ve günler sonra Tozlu' ların deposunda Gurur' un nişanlısı öldürülür. Bu işte parmağı olmayan Tozlu' lar bunu ispatlayamadıkları için Gurur Kalender' in öfkesinden nasiplerini almayı bekliyorlardır. Ama hiç kimse bunun bir evlilikle alınacağını düşünmemektedir. Doğru duydunuz ölen nişanlısı için Tozlu' lardan bir kız ile evlenecektir. Ve Farah' ı kaçırtır. (Piyango Farah' a vurdu desek daha doğru olur aslında ) Ama hiç beklediğimiz gibi kırıcı, sarsıcı olaylar yaşanmaz. Aksine Gurur' u anlayan bir Farah, ve Farah' ı kırmaktan deli gibi korkan bir Gurur vardır. Anlaşmalı bir evlilik ile intikamın temelleri atılsa da bence daha ilk karşılaştıkları an da gönüllerinde bir bağ kurulur ikilimizin. Ta ki Gurur' un Farah' ı kaçırdığı yerde hiç bilinmeyen adamlar Farah' ı öldürmenin eşiğine getirene kadar. Uzun süren bir koma halinden sonra Farah bunu kimlerin yaptığını bilmediği için Gurur' dan korkmaya başlar. Üç yıl evli kalmalarına rağmen ayrı ülkelerde olan ikilimiz nihayet sonunda yüzyüze gelirler. Ve bu saldırının Gurur' la hiçbir ilgisinin olmaması Farah' ı Gurur' a karşı iyice yakınlaştırır. İlk kitapta hiç smut olmamasına rağmen çiftin enerjisi o kadar iyiydi ki Keza Gurur' un herkese hır karısına mır olması benim en sevdiğim detaylardandı. Geçmiş travmaları iki karakterin de beni mahvetse de şuan ki halleri de kahkahalara boğdu diyebilirim. Özellikle başbaşa geçirdikleri her zamanda yüzümde çoğu zaman tebessümle okudum onları. Amaaaaa yazar kitabın sonunda ikinci kitaptan bir kesit bırakmış ki kalbinizi fena kıracağım demek oluyor bu Dipnot "hanımcılık da Gurur gibi olun" Ayrıcaaaa adama Karadeniz ağzı o kadar yakışıyor lütfen daha çok okuyabilir miyiz ihtiyacım var Allah'ım o kadar severek okudum ki ikinci kitap nerde diye bakınıyorum. Şeyyyy hemen basabilir misiniz birileri dayanamıyor da İlgisini Çekenlere Şimdiden Keyifli Okumalar Dilerim
Sarkaç 1Maral Atmaca · Ephesus Yayınları · 20251,019 okunma