Kurma Bebek

Ephesus Yayınları
Orijinal Dil:
Orijinal Ülke:
Ciltli

Siz ne okuyorsunuz tam olarak!
Puan vermedi
Siz tam olarak ne okuyorsunuz? Bütün içtenliğimle soruyorum, gerçekten. Emeğe saygısızlık asla etmem ama burada yazılan hiç bir şey normal değil. Dümdüz 2014 Wati kitabı. Bad boy ve çilekli lipbalm süren kız. Bad boy olsa sadece neyse adam dümdüz klinik geçmişi olan deli. Kızın her adımı anlamsız. Ya tamam saf numarası yaparsın da arkadaşlar bu kadarı artık saflığı aşmıyor mu? Ördek kuğuya farah harafa dönüşecekmiş okur onu bekliyor… kelimelerim kifayetsiz… Haydi bunu bile geçtim, siz okurken ne okuduğunuzu hiç sorgulamıyor musunuz? Samimiyetten uzak sahneler, sağlıksız ilişkiler, yüz ekşiten replikler, şu an ne alaka denilen anlar ve kitabı bitirdikten sonra boş boş duvara bakılan dakikalar… olay bundan ibaret. Bakın Dark romance yazılır, yazılmaz değil. Tabi ki yazılır. İsteyen de alır okur. Kitle küçük falan hiç o topa girmeyeceğim, aileleri kontrol etsin. İsteyen istediği tropeyi yazar. Sorun burada değil. Sorun şu ki bu Dark romance değil. Sayısız Dark romance okumuş biri olarak diyorum. Bu dümdüz bir Wati kurgusu. Yıl olmuş 2026 hala bu tarz sorunlu ve toksik kitapları okuyup seviyorsanız zihin olarak zerre ilerleyememişiz demektir. Boşuna kadın hakları o bu şu diye taglar açıp zırvalamayın. İçinizde ki ilkel benliği besleyen hala bu tarz sorunlu kitaplarsa bu toplum bir adım öne gitmez, gidemez. Hatayı hiç Wati yazarlarına da atmayın. Kitle olarak siz böyle sorunlu kitapları okuyup yüceltmeye devam ettikçe yazarlar da der ki o zaman ben bunu yazmalıyım. Herkes kendi cebini doldurmaya bakar. Siz adam akıllı tepki koymadıkça böyle kitapları okumaya daha çok devam edersiniz. Bir almayın mesela, kitle olarak koyun tepkinizi o zaman görün yazarlar nasıl adam akıllı şeyler yazıyor. Ama yok siz böyle toksik ve sorunlu şeylerden beslendiğiniz için önünüze konan
Duygu ve Düşünce
2025 343. kitabı
Okunma: 15 Kasım 2025 20:05
Ben yazardan çıkan tüm kitapları okudum. Yazarın en, sevdiğim serisi Saka ve Sanrı serisiydi. Saka ve Sanrı serisi okurken ben zaten Gurur karakterini çok merak ediyordum. (Sonunda okudum mutluyum.) Tozlu ve Kalenderler iki düşman aile. Gurur Kalender ve sevgilisi (on senelik) Leyla nişanlıyor. Nişana Tozlular da davetli. Nişana tüm herkese kendini Tozluların hizmetçisi olarak tanıttığı Farahta katılır. Nişandan sonra ortalık karışır, Leyla tozluların deposunda öldürür. Tabi bunu duyan Gurur çıldırır. Çıldırmak ne kelime, Tozlulardan intikam almak için tozlulardan bir kızı kaçırır. O kız şansına Farah çıkar. Faraha evlenmeleri gerektiğini, bunun gerçek bir evlilik olmadığını anlatır. Gurur ne kadar dışarıdan deli gibi anılsa da kısacık zamanda onun öyle biri olmadığını görür. Gurur ve Farah evlenir. Evlendikleri gece Farah ( tanımadığı adamlar tarafından dövülüp ölmeye bırakılır). Farah 1 boyunca komada kalır. Ama Farah bunu yapanın Gurur olduğunu sanar. (Hatta ilk baş biz, bile okurken öyle sandık, ama ben dedim içimden Gurur yapmaz.) Gurur tarafından dövüldüğünü düşündüğü için Gurur'dan çok korkar. Gurur da o sırada Karun tarafından yurtdışına gönderilir. Gururdan çok korktuğunu için 3 sene boyunca evden bir adım dışarıya atmaz. Bahçeye bile zorla çıkar. Farah hayatını sadece evde geçirir. Gururla hiçbir şekilde sohbetleri olmaz. 3 sene sonra Farah'ın babasının ona Gururdan kurtulmak bir planı olduğunu anlatır. Babasının planı Farahın başkasıyla nişanlaması. Aslında ilk baş bu planı, kabul etmek istemese de mecbur kalır. ( bu planı Demet Tozlunun olmadığı zamana denk getirir. Çünkü Demet Tozlu babasını mahveder.) Nişan günü gelir çatar. Farah babasının yaşıtıyla biriyle nişanlanırken Gurur nişanı basar. Hatta muzip tavırlarıyla dalga geçer. Tozluların evine
2026 1. kitabı
Akıcı hızlı okunan , sevdiğim de bi kitap ama fan kitlesinin toksik olan kısmından harbi çok korkuyorumbahsettiğim toksik kesim gururun her yaptığını romantize eden o kesim.Her neyse öncelikle 1. Kitapta Farah karakterinin en salak ve saf hallerini okuyoruz farahın bu halleri zaten beni delirtti,tamam anlıyorum travması var falan ama yine de özellikle birinci kitapta beni çok sinirlendirdi.Gurur’a gelirsek,evet gurur çok uç bi karakter derler ya “delidir ne yapsa yeridir”diye.Ben bu sözün gurur için çoğu zaman geçerli olduğunu düşünmüyorum çünkü travması tetiklenmedikçe gayette akli dengesi yerinde davranıyor.yani evet yaşadıkları ağır şeyler,ama yine de çoğu hareketine sebep olarak gösterilemez,mesela nişanlısının intikamı için evlendiği kıza cinsel imalarda bulunmasına sebep gösterilemez.Yani anlayacağınız kitabın rahatsız edici yönleri bence var.he diyorsanız ki “olsun ben dayanırım bu rahatsız edici yönlere.”okuyabilirsiniz,sonrasında bir sürü yan karakteri olan ve hepsi de ayrı bi karakter olan renkli bi kitap,kendinizi illa ki bi karaktere benzetebilirsiniz yani.Ama dürüst olucam komik sahneleri de var özellikle demetle(queen)gururun her sahnesi ayrı bi ikonik ve komik bence.bu arada farahla gururuda bu kadar eleştirdim ama yakışıyorlarda yani. Kısacası özetle:akıcı hemen okunabilecek bi kitap,ama rahatsız olabileceğiniz yönleri de var.Yan karakteri için bile okunabilecek bi kitap bence(çünkü fav karakterim asaf) bu arada ilerde bence aksa ve asafın çok daha fazla sahnesi olmalı.
2025 109. kitabı
Okunma: 18 Kasım 2025 01:02
Selamlarrrr Evetttt şimdi size övmelere doyamayacağım bir kitaptan bahsedeceğim. Benim ilk Maral Atmaca kitabım olduğu için bende yeri çok farklı olacak baştan söyleyeyim. Yazarın kalemi çok övülüyordu ve tanışmak Sarkaç' a kısmet oldu. Kaleminin ciddi anlamda bir akıcılığı var. Okurken bir anda kitabı yarılamış olduğunuzu fark ediyorsunuz. (En azından bende öyle oldu) Şimdi gelelim konumuza; Tozlu ve Kalender aileleri aynı işlerin içinde olan, ama birbirlerine iki düşman ailedir. Tozlu' ların gözbebeği Farah, normal okuduğumuz mafyatik kitaplarda ki kadın karakterlerden çok farklıydı. Zekasını gizleyen, dış görünüş olarak kimsenin ne dediğine bakmadan olduğu gibi giyinen, fazlasıyla da asosyal bir tip. Farah' ı okumayı çok sevsem de bana inanılmaz tersti karakteri inanılmaz pasifti. (Ama var ya kitapta bazı yerler de diş gösteriyor üffff işte benim kızım moduna sokuyor ya eridim ) Kalender'lerin bölge lideri ise Deli Gurur ismiyle bilinen, travmatik bir geçmişe sahip, mafya dünyasına kök söktüren, yakışıklılığı milletin dilinde olan Gurur Kalender' den başkası değildir. (Bana göre kitapta tek bir falsosu yok arkadaşım. Öldüm bittim onu okumaya) Gurur on yıldan fazladır sevgili olduğu kadınla nişanlanacaktır. Ve bu davete düşman aile Tozlu' lar da davetlidir. Tabi herkese kendini Tozlu' ların hizmetçisi olarak tanıtan Farah' da. Nişan gayet güzel, huzurlu biterken bir anda işler karışır ve günler sonra Tozlu' ların deposunda Gurur' un nişanlısı öldürülür. Bu işte parmağı olmayan Tozlu' lar bunu ispatlayamadıkları için Gurur Kalender' in öfkesinden nasiplerini almayı bekliyorlardır. Ama hiç kimse bunun bir evlilikle alınacağını düşünmemektedir. Doğru duydunuz ölen nişanlısı için Tozlu' lardan bir kız ile evlenecektir. Ve Farah' ı kaçırtır. (Piyango Farah' a vurdu desek
Siz sevdinizmi
Sarkaç kitabını genel olarak kimse beğenmiyor ben wattpadden değilde kitaptan okuduğum için sadece ilk kitapta geçenleri biliyorum. Oyüzden yorumumu ona göre yapacağım. Sarkaçın ilk kitabını genel olarak ben beğendim ama mantık hataları var. Gurur okadar güçlü ama ümitin suçlu olmadığını öğrenemiyor. Ve hem farahı sevmiyor hemde kıskanıyor. Ayrıca farahın hiç birşey bilmemesine inanması saçmaydı ayrıca farahında hiç birşey bilmiyormuş gibi davranması saçmaydı. İlk kitabı genel olarak sevdim ama sevmediğim ve mantık hatası olan yerlerde var. Oyüzden daha fazla uzatmıyorum.
2026 82. kitabı
Okunma: 23 Mart 2026 00:00
"SARKAÇ I" "Bir konuda haklıydın. Biz seninle farklı hikâyelerin kahramanlarıyız. Ama sorun şu ki ben senin masalında olmayı daha çok sevdim. Farah, seninle normal şartlarda tanışmayı çok isterdim. Belki o zaman senin masalının başrolü ben olabilirdim." Bazen hayatımızı değiştiren anlar, en çaresiz hissettiğimiz anda gelir. Farah için de öyle olur. Karanlığın hüküm sürdüğü bir dünyaya gözlerini açar o, ama hiçbir zaman o dünyanın bir parçası olmaz. Bu cümle bile tek başına bir roman değerinde değil mi? Hepimiz biraz Farah’ız aslında. Etrafımız karanlıkken içimizde bir ışık taşımaya çalışan... Bir sarkaç düşünün. Ritmik sesiyle uykusuz gecelere arkadaşlık eden, karanlığın ortasında bir düzen sunan. Farah Tozlu için bu sarkaç, sadece bir uyku yardımcısı değil; hayatta tutunduğu dal, sessizliğinde duyduğu tek melodidir. Ama kader, en sakin sulara en büyük fırtınayı getirir. Farah, babasının geçmişteki düşmanı Gurur Kalender tarafından kaçırıldığında dünyası baştan aşağı sarsılır. Yeraltı dünyasının acımasız ismi, “Deli Kral” lakabının sahibi bu adam, nişanlısı Leyla’nın ölümünden Farah’ın babasını sorumlu tutmaktadır. Ve intikamını almak için en acımasız yolu seçer: Farah’ı zorla nikâh masasına oturtur. Ne Farah, bir “deli” ile evlenmenin nelere mal olacağını bilir; ne de Gurur, evlendiği kadının bir psikolog olduğunun farkındadır. İşte hikâyenin en büyük ironisi tam burada gizli. Gurur, Farah’ı zayıf, kırılgan, sindirilmesi kolay bir kurban olarak görür. Oysa elindeki “esir”, insan ruhunun haritasını çizmeyi meslek edinmiş bir kadındır. Farah’ın mesleki bilgisi, ona Gurur’un zihnindeki labirentte yol alabilme yetisi verir. Korkuyla başlayan bu birliktelik, yavaşça meraka, merak ise derin bir bağa dönüşür. Her teşhis, her çözülen parça, Farah’ı Deli Kral’ın karanlık
2026 8. kitabı
Tozlu ve Kalender aileleri aynı işlerin içinde olan ama birbirlerine düşman iki ailedir. Farah Tozlu karanlığın hüküm sürdüğü bu dünyaya gözlerini açsada hiçbir zaman o dünyanın bir parçası olmamıştır. Geçmişte yaşadığı travmatik olaydan dolayı uykusuzlukla boğuşan ancak bir sarkacın ritmiyle huzur bulabilen kırılgan bir ruha sahiptir. Gurur Kalender Kalender'lerin bölge lideri, travmatik bir geçmişe sahip, Mafya dünyasına kök söktüren Deli Gurur ismiyle bilinir. Gurur on yıldan fazladır birlikte olduğu Leyla ile nişanlandığı gün Leyla kaçırılır ve öldürülür. Gurur Leyla'nın ölümünden Farah'ın babasını sorumlu tutar. Ve intikamını almak için en acımasız yolu seçer. Farah'ı zorla kaçırır ve nikah masasına oturtur. Farah'ın hayatı bir anda altüst olur. Ne olduğunu anlayamadan kendini Deli Kral adıyla anılan bir adamın karısı olarak bulur. Ne Farah bir deliyle evlenmenin zorluklarını biliyordur ne de Gurur bir psikologla evlendiğinin farkındadır. Konusu itibariyle güzel bir kitaptı fakat 500 sayfa boyunca hep aynı şeyleri okuyunca ve birşeyler netleşmeyince sinirlendim
2026 6. kitabı
Okunma: 04 Şubat 2026 23:34
Farah’ın çocukluğundan beri elinden düşürmediği, onsuz gecelerce uyuyamadığı sarkaç nesnesi etrafında şekillenen; aile içi dengeler, kıskançlık, zoraki evlilik üzerine kurulu bir romandır. Farah’ın babası, mafya ve aşiret düzeni içinde söz sahibi, sert ve otoriter bir adamdır. Tüm sertliğine rağmen kızını gerçekten sever. Farah’ı korumak ister. Annesi ile babası severek evlenmislerdir ama başlarda çocukları olmayınca aşiret reisi çocuksuz olmaz deyip memleketi Diyarbakır'dan bir kadını kuması yaparlar. Ondan Caner isminde bir oğlu olur 10 yıl sonra Farah dünyaya gelir. Abisi Caner onu hep kıskanmıştır ve şiddet uygulamıştır. Farah ve ailesi İstanbul'da amcalarıyla yaşarlar. Amcasının kızı Seçil ile hiç anlaşamazlar. Farah çok içine kapanık asosyal biridir. Düğünlere zorla gider ama birgün herkesin hayran oldugu Gurur ve Karun ile tanışır. Bunlar Karadenizli amca yeğendir ama aynı yaştadırlar. Gurur'dan etkilenir ama sevgilisi vardır ve bir süre sonra sevgilisiyle nişanlanır hatta Farah onların nişanına katılır. İlerleyen sayfalarda öyle olaylar yaşanır ki Gurur Farah'ı sırf babasına inat olsun diye kaçırıp onunla zorla evlenir. Burada Farah'a abisi Caner'in kazığını okuyoruz.Aslında olaylar bundan sonra başlıyor. Gurur ateş görmeye dayanamaz ve her görüşünde delirir. Farah'ı biri çok kötü döver herkes Gurur olduğunu düşünür ama Gurur olmadığını bir şekilde ıspatlar acaba Farah'ı döven kimdir? Gurur bu olay üzerne ortadan tam 3 yıl kaybolur. Zorlu günler geçirirler ama aşkları her geçen gün artmaktadır. ️Kitap hakkındaki düşüncelerim: Çok yoğun anlatımı vardı. Sürekli olaydan olaya geçiyor bu da ona sürükleyicilik katıyor. Tam bir ergen kitabı diyebilirim ama bu kadar gencimizin severek okuduğu bu kitapta argo kelimeler hatta küfürler geçmesini, smut içermesini ve en
2025 74. kitabı
Selam kızlar! Sarkaç kitap yorumuyla geldim Konusu: Nişanlısı ö!dürülen Gurur intikam için nişanlısını ö!düren aileden bir kadına karşılık bir kadın almak ister ve Farah eline geçtiğinde onunla evlenir. Yorumum: Ne yazsa okurum dediğim sayılı yazarlardan Maral’ımın yeni kitabını okuyup geldiim! Ve yazım tarzı konusunda beni yine şaşırtmadı. Herhangi birisi yazmış olsa beğenmeyeceğim sahneleri Maral öyle bir yazıyor ki beğenmemenin yanından bile geçemiyorum Kitap ağır bir kurguya ve kalabalık karakterlerden oluşsa da bir günde bitirilebilecek bir kitaptı bence. Zaten giriş kitabı olduğundan daha çok karakterleri tanıma odaklıydı. Biz Gurur’u tanıdık, hislerinin kime karşı olduğunu anladık ama Gurur bunu anlamamakta ısrarcı Okurken kriz geçirmeme ramak kalmıştı gerçekteenn! Gurur Leyla’yı unutup Farah’a aşkını fark edinceye kadar gözüme gözükmesin Böyle diyince de kıyamıyorum ama Adamda şeytan tüyü var kesinlikle Farah’ın güçlü yanını kanıtladığı sahneleri okumak için can atıyorum! Ama o sahneler geldiğinde Gururla şimdiki gibi olup olamayacakları konusunda da endişelerim var İkisinin atışmaları, Gurur’un bir bebek gibi Farah’la ilgilenip üstüne düşmesii, herkese karşı birbirlerini korumalarıı… ilişkileri içinde sevdiğim şeyler daha saymakla bitmeezz Çok tatlılardııııı Tek garibime gelen ve keşke bu şekilde olmasaydı dediğim kısım ise Leyla henüz ö!memişken Farah’ın içten içe Gurur’dan etkilenmesi. Aynı şekil de Gurur’un da. Leyla ana kadın olmasa da bu bana çok yanlış geldi Leyla’dan bahsetmişken favori karakterimi anlatmasam olmaaz Demet Tozlu Enerjisi o kadar güzel ki onun olduğu sahneleri okurken kahkaha atmadan asla duramadım. Böylesine karanlık kitabın ışığı gibiydi benim içiin. Özellikle Gurur ile olan ilişkilerii Gülmekten anlatamıyorum şu an o dereceeee!!!
Rahatsız.
Bu kitabı nasıl bir kafayla yazmışlar anlamıyorum, Medusa neredeyse Maral'ın ilk okuduğum serilerinden biridir ve bende bu kitaba şans vermek istedim ama yok. Ben bunu anlamıyorum. Gurur zaten 17 raporlu deli ve bu neredeyse romantize ediliyor? kimse kusura bakmasın ama Allah aşkına hanginiz 17 raporlu adamı çekip çevirirsiniz ayrıca 17 raporlu adam böyle mi yazılır yolda görseniz arkanıza bakmadan kaçacağınız hatta kaçamacayacağınız adamı kitapta yazıp üstüne üzerine bir ton edit ve fan sayfası açıyorsunuz... Özellikle bölümünü tam olarak hatırlamadığım bir yerde Gurur bir adamın kafasına balta s4pl1yordu. Bu nasıl canice birşey? Bunu yazan Maral'ın psikolojisini cidden tahmin edemiyorum siz nasıl bir kişisiniz... Kitap bana göre sırf hayranlar istiyor diye yazılmaya devam ediyor ve Maral sırf yazmak istemediği için okuyucuyu kendinden bıktırmak isteyip değişik şeyler yazıyor. Farah desek neredeyse Bige ile ve tüm watty kadınlarıyla karşılaştırılıyor güya en manipülatör en zeki kişi kendisi ama gerçek manipülatörün manipülatör olduğunu bile anlamazsını, bu kızın neresi zeki? Kız kitabın başında kitap okuyan, odasından çıkmayan, salak ve pısırık birşey iken ne ara millete racon kesip aşiret hanımağası olan kadına geçti abi? Kusura bakmayın ama kitabın konusu ve kitlesi gerçekten toxic, daha yazılacak neler neler var ama yazmayacağım cidden vakit kaybı.

Maral AtmacaYazar · 6 kitap
Maral Atmaca, 1991 yılında Aksaray’da doğmuş genç ve üretken bir yazardır. Özellikle fantastik ve bilim kurgu türlerinde kaleme aldığı romanlarla tanınan yazar, gizemli kimliğiyle de dikkat çekmektedir. Yaralasar kitabının yazarı Maral Atmaca’nın hayatı ve özel yaşamı hakkında çok fazla bilgi bulunmamakta; bu da onu takipçileri için daha da merak uyandırıcı bir isim hâline getirmektedir. Kimliğini ve hayatını sır gibi saklayan Maral Atmaca 4 çocuk annesi bir ev hanımıdır. Yazar yaşantısına İstanbul'da devam etmektedir.