Mesele elbise değildir, mesele öğretilmemiş saygıdır. Bir kız çocuğu büyürken “kendini koru” diye tembihlenir, ama bir erkek çocuğa “incitme” denmez. İşte o suskunluk, yıllar sonra bir toplumun utancına dönüşür. Kadınlarımıza “nasıl giyinmesi gerektiği” öğretilmek yerine, oğullarımıza “nasıl bakmaları gerektiği” öğretilmeli. “Kıyafet değil, bilinç örter insanı.”
··6 alıntı·
5 +1'leme
35,6bin Gösterim
Öne Çıkan Yorum
Necla
Bu özgürlükleri savunan görünümlü, karşı tarafa şirin gözükme çırpınışlarınızı ... küloduyla gezen erkeğe de yapar mıydınız asla yapmazdınız... Tatil yaptığı yerde plaj kıyısında isterse üryan gezsinler fakat toplum içinde çıplak denilecek bir halde adeta yaprakla dolaşır vaziyette ve edepsizlikte ve rahatlıkta dolaşıpta çoğunluğu Müslüman olan bu ülkede insanları günaha sokup da çıplaklıklarını normalleştirebileceklerini sanmasınlar.... Giyimde kuşamda biraz edep ve saygı olmalı ben kimsenin çıplak etini memesini poposunu görmek zorunda değilim..
Önceki 1 yanıtı göster
Necla
kendinizle ne kadar çok çeliştiniz durdunuz böyle Ne dediğinizin farkında mısınız kafanız ayık durumda mı? Hem donla gezmek yasak diyorsun? Hem de "Don" savunuyorsun Sıfır mini şort dedikleri bildiğimiz dondur don don hani şu poponun son dilimlerini gösteren... Memeler dersen fora gerine gerine dolaşılıyor meydanlarda ben utanıyorum bakmaya.. fakat karşımdaki nasıl gururlu bir hal içinde cesurca çıplak gezmekten ötürü ki... anlatılmaz yaşanır... Kalkmış şimdi bu rezilliğe normal diyorsun g*tünü memesini açanların avukatlığını yapıp bir de üstüne edepli üsluptan dem vuruyorsun..feleğiniz fena şaşmış şirazeniz de epey kaymış... taktığınız örtüyle tezat vaziyetinizle hayal dünyanızda kendi zırvalarınızla dramatik bir halet içindesiniz ne diyeyim Şifalar diliyorum sizin için... başınıza bir de bere takın sıcak tutar. 😉
6 yanıtı göster
Kadının nasıl giyindiği ve erkeğin nasıl eğitildiği önemlidir. Burada esas alınması gereken konu, dini bir inanç bütünün tesettür algısına ima edilip, bütün vazifenin erkek üzerinde olması değildir. Tesettür, inanç dışı tanımıyla dahi bedenen örtünmeyi açıklar. Bu durum tesettüre girildiğinde tacize uğranmayacağı anlamına elbette gelemez. Dolayısıyla buradaki mevzu nettir: dünya üzerindeki bütün insanları (kadın erkek fark etmeksizin) belirli bir hizaya sokabilmek mümkün müdür? Açıkça katılınabileceği üzere, cinsiyet fark etmeksizin bu durum imkansız. Dolayısıyla tesettür diye bir şey var. Kadınlar erkeklerin gözle tacizine uğramaması için kapanıp kısıtlanmamalı, ifadesi doğrudur. Fakat buna ithafen kadınlar istediği açıklıkta giyinmeli ve erkekler yerden başka bir yere bakamayacak olmalı şeklindeki bir karşı kısıtlama da, tabiri caizse aynı şeyin sarısı değil midir? Esas alınacak olan her iki cinsiyetin de birbirini rahatsız etmeden, görüş alanlarını, bedensel özgürlüğünü taciz etmeden rahat bir sosyal ortam oluşması değil midir? Kısacası söylemiş olduğunuz fikrin zıddını doğru gören bir kimse, aslında atfınızca cahil değil; fikirlerini yeterince spesifik olarak beyan etmemiş/edemeyen kimse olarak ortadadır. Felsefe, düşünce öznelliği bundan ibaret.
Bu yorum görüntülenemiyor
Bu hayatta her şeyi eleştirilebilirsiniz. Eleştiri, gerçekte içinde bulunduğunuz durumun ve bir kesime duyduğunuz rahatsızlığın dışavurumudur. "Dindar ve dinci kesimden nem kapıyorum" diye bir paylaşım yapmak, paylaştığınız iletinin türkçesi.. Bir insan durduk yere bir mevzuyu dile getirmez, getiriyorsa gocunduğu mevzudan dolayı kendisine çomak sokulmuştur. Yeryüzünde milyar adet mevzu var. İyi kötüyü, acı tatlıyı, zengin fakiri sevmez. İnsan kalalım kâfî..
Bence mesele insanların özgürlükle çıplaklığı karıştırması! Toplum içinde yaşıyorsanız zannettiğiniz kadar özgür olamazsınız (hiç bir anlamda). Müslümana yaftalanan şu görüntü de iğrenç ötesi, söylemeden geçemeyeceğim 😒
Beren yazdığın yazıda yanlış bir şey bulamıyorum… Buna yapılıcak eleştiri de Arda senin başladığın yerden başlayamaz. Neresi hoşuna gitmedi seni rahatsız eden alttaki dayılar mı? Bak bu ülkede 10 ayda 317 kadın öldürülmüş ben google a öldürülen erkek sayısını da sordum söylemedi, neden acaba…Bişeyler yanlış değil mi ?
çok teşekkür ederim 🙏🏻 çok haklısınız
8 yanıtı göster