2025 115. kitabı
Her batıl dava içinde az da olsa hak, her hak dava içinde az da olsa batıl taşır. Çünkü hakikat insanoğlunun sınanışının en başından beri apaçık, yekvucut olarak, öyle ulu ortaya hiç bırakılmadı hakikatin biricik sahibi tarafından. Öncelikle hakikat , samimi ve sancılı bir arayış ortaya koyan hak edişi bulmalıydı. Sonra elbette yargısız bir sahiplenme ve adanış. Bu hususiyetleri ortaya koyan sıradan ama seçici oldukları için seçilmiş ruhlar tarafından yüzyıllardır hakikat farklı cüzleri ile kendini ayan etti, tanıttı ve sundu insanlığa. Kimi çok küçük bir kısmı ile, onun bütünün kendisi olduğu zannı ve çocuksu aceleciliği ile yetinip geçtiler buradan. Kimisi son nefesine kadar bulduğunu sandığı ile bir türlü yetinemedi. Sonunda yolu ve yolculuğu evinin ta kendisi belledi. Aslında hakikat diye isimlendirilen varoluş özü, Tanrı ruhunun bir parçası olan insanoğlunun içinde , uygun bilinç toprağı ve aşk/ iştiyak suyu ile açılmayi bekleyen bir tohum olarak zaten yer alıyordu. Nihayetinde talebinde istikrarlı ruhlara düşen, hak ve batıl başta olmak üzere tüm bu zıtlıklar alemi içinde perdelenmiş, en kıymetli bir maden gibi gizlenmiş olan o özün izdüşümünü şuur tırnakları ile kazıya kazıya ortaya çıkarmak, içteki ve dıştaki ortak anlamı buluşturmak ve kendi bütünü olan Refik-i Alâ'ya yaklaşmaktı. Osho, okuduğum her eseriyle kendi içimde o yakınlaşmayı biraz daha hissedebildiğim bir aydınlanmış benim için, arayıcılar içinde büyük bir arayıcı. Davası ve yöntemi, kendi yolumdan baktığım takdirde, batıl ama çabası ve seslenişi inkar edilemez ölçüde sahici bir ruh. "İnsan tarihinde güzel olan, büyük olan onca şey içsel keşif için enerjilerini bir araya getiren birkaç insan aracılığı ile oldu." Hakikate; varlıkları, özgün okuyuşları ve biricik enerjileri ile katkı yapan, burada bulunuşlarını hem kendileri hem bütün için anlamlı hale getirme cüretini gösteren geçmiş ve gelecek tüm aydınlanmışlara selam olsun.
Provokatör MistikOsho · Omega Yayınları · 2011147 okunma
Osho içinizdeki tam olarak neyi aydınlatıyor?
Zühre
BayFeynman :) anladım.. herkesin nasibi farklı kovandan, mühim olan yaşamı bizlere yaşanılır kılan hikmet balından yoksun kalmamak.