neokudum
#novellaneokuyor
#pr #hediye #prgifts
1979 / VAL MCDERMID
Çok güzel ve özel bir eser ile tekrardan karşınızdayım. Aslında bu eser diğer tüm yayınevinin kitapları benim yine favorilerim arasına girebilecek eserlerden bir tanesi olmuş. Kısaca size konudan bahsetmek istiyorum.
Yıl 1979 ..
Ve bu yıl tam olarak gazeteciliğin altın yılları olarak biliniyor. Ancak bu altın yolların tabii ki de dikenleri var. Ve tabii ki kadınlar için dikenli yolları.
O dönem İskoçya’da geçiyor aslında . O dönemin havaları, zamanı ve polisiyesi o kadar güzeldi ki. Yani bu kitaba sadece polisiye demek de bence doğru olmaz diye düşünüyorum. Daha da fazlası çünkü.
Ana karakterimiz Ali’ine Burns . Hayatı asla kolay olmayan ve tabii ki de işi de kolay olmayan bir kişi. Bir kadının asla ciddiye alinmadigi hele ki gazetecilik mesleğinde daha da dikkate alinmadigi ve ezildiği bir dönem. Lakin karakterimiz sesini öyle güçlü bağırıyor ki hepsini susturmaya yetecek derecede. Kendinden emin, cesur aynı zamanda zekasıyla birlikte her şeyi altüst ediyor. Karakterimizin hayatını okurken yaşanan olaylarla birlikte sarsıcı bir anlatımla buluşan bu hikayede dönemin sarsıcılığını, karakterlerin iç dünyasını çarpıcı gerçeklerle okuyoruz.
Dönemin politik olayları ile birlikte medyanın kötü kirli taraflarını okumak ve Allie için yaşananlar gerçekten okurken kendimizi ormanın içerisinde hissettiğimiz derecede olmuş.
Yani kalbim ağzımda okuduğum yerler olmakla birlikte yazarımızın anlatımı o kadar güçlüydü ki beni roman içerisine çekti diyebilirim .
Sizde bu tarz eserler seviyorsanız polisiye tutkunusanız ve gerçekten de güzel bir hikaye. Güçlü bir kadın hikayesi aynı zamanda yer yer o dönemin yaşananları bir İskoçya’nın yağmurlu bir havasını sokaklarını merak ediyorsanız ve buralarda gezinmek isterseniz mutlaka bekleriz
The Kitap YayınlarıİLKNUR
#thekitapyayınları #ruhumunaynasıileokuyoruz #1979 #polisiyeroman #kitapyorumu #kitapönerisi #books #keşfet #bookstagram #kitap #kitapokumakgüzeldir
1979Val Mcdermid · The Kitap Yayınları · 202536 okunma