Zamanın Çarmıhında, Dr. Ramazan Boztepe'nin kaleminden dökülen, insan ruhunun karanlık köşelerine ışık tutan bir şiir yolculuğu. Kitap, dört bölümden oluşuyor ve her bölümde farklı bir duygusal derinlik, farklı bir içsel sancı işleniyor: Karanlıkta Bir İsyan, Zamanın Sancısı, Ruhun Sırdaşı Gece ve Varoluşun İnce Sızıları. Her şiir, zamanın acımasız akışı içinde insanın yalnızlığını, sancısını ve varoluşunu sorguluyor.
Dr. R. Boztepe'nin dili, hem yoğun hem akıcı; okuyucuya her dizede hem düşünme hem de hissetme alanı bırakıyor. “Katran Geceler”den “Ruhların Firarisi”ne, “Zamanın Külünde”den “Ruhun Senfonisi”ne kadar uzanan dizeler, kalbin ve ruhun derinliklerine dokunan bir serüven sunuyor. Her şiir, yalnızca okunmak için değil, hissedilmek için yazılmış; okuyucuya kendi iç dünyasında bir yolculuk imkanı veriyor.
Bu kitapta en dikkat çekici olan, karanlık temaları işlerken bile bir umut ışığı bırakabilmesi. Acı, yalnızlık ve kayıp temalarıyla yoğrulmuş olsa da, her şiir bir anlamda kendini ve zamanı sorgulayan bir ayna işlevi görüyor.
Zamanın Çarmıhında, şiir severler için mutlaka okunması gereken bir eser. Kendini keşfetmek, duygularını derinlemesine hissetmek ve edebiyatın güçlendirici etkisine kapılmak isteyen herkes için önerilir. Ben şahsen kitabı hem beğendim hem de başkalarına tavsiye ediyorum; çünkü sayfalar arasında yürürken hem kendi içime hem de insan ruhunun evrensel sancılarına dokunuyorum.