2025 67. kitabı
Okunma: 08 Kasım 2025 22:26
Elif, kendi hâlinde sakin bir hayat yaşarken hayatında yalnızca bir kez gördüğü biri için önemli olduğu düşünülerek bazı adamlar tarafından kaçırılır. Uğruna kaçırıldığı bu adam mafyatik bir iş insanı olan Siraç Vuslat'tır. Başrol erkeğimiz tehlikedesin ve seni koruyabilecek tek kişi benim bunun için benimle evlenmen gerekiyor dediğinde bu duruma itiraz etse de annesinin sorgusuz bir şekilde kabul etmesiyle kabul etmek zorunda kalır ve olaylar başlar. Hikâye ilerledikçe aslında olayların hiç de göründüğü gibi olmadığını anlarız. Okudukça buz dağının görünen kısmının altından bambaşka olaylar çıktığını görüyoruz. Yazarın dili ve anlatımı oldukça güzeldi. Başlarda hikâye biraz yavaş ilerliyor ama bu rahatsız eden bir yavaşlık değil aksine olayların ağırlığını hissettiriyor okuyucuya. Bazı yorumlarda kitap için uzatılmış denildiğini gördüm ama ben buna katılmıyorum. İlk kitap için gayet olması gerektiği gibi bir anlatımı ve olay örgüsü vardı. Hatta ben olay örgüsünün işlenişini bazı şeylerin katman katman açığa çıkmasını çok sevdim. Karakterin bir noktada birbirleriyle bağlı çıkmaları da çok güzel işlenmiş. Ve okumayı en sevdiğim şey karakter gelişimi. Elif tek derdi dersleri olan bir gençken aşkın omuzlarına yüklediği sorumluluklarla baş etmeye çalışan olgun bir kadına evrilirken Siraç da tek isteği intikam olan ruhsuz birinden öncelikleri değişen aşık bir adama evriliyor. İlk bölümler ve son bölümler karşılaştırıldığında iki karakterin de çok değiştiğini söyleyebiliriz. Çok seviyorum bu değişimleri. Diğer bir favorim de Siraç'ın "Elif git başımdan ben sana göre değilim." tavırlarına rağmen Elif'in yanında olmak istiyorum hiçbir yere gitmiyorum deyip kalması. Kadın karakterlerimizin bu gibi durumlarda küsüp gitmesine o kadar alışmışız ki ilaç gibi değil. Kraliçe senin ne istediğin değil benim ne istediğim önemli ve ben kalmak istiyorum dedi bayıldım! Henüz sadece ilk kitabını okudum ama serinin devam kitaplarını da büyük bir heyecanla okuyacağımı gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Yetişkin okurlar içindir uyarısını da yaptıktan sonra yorumumu bitiriyorum.
MıhMehsa · Ephesus Yayınları · 0457 okunma