Vahşi ve masalsı bir güzellik
2025 8. kitabı
Okunma: 20 Kasım 2025 11:12
Bitmesin diye okuyabildiğim kadar yavaş, uzata uzata okudum, halbuki bir serinin ilk kitabı bu. İlk defa bir Sarah J. Maas kitabı okudum, dilini çok beğendim. Ben çok fazla fantastik kitap okumuş biri değilim, bu yüzden bu yorumu bir fantastik gurmesi olarak yazmadığımı belirtmek istiyorum. Kitabın dili, dünyası, karakterleri çok güzeldi. Okurken atmosferi beni içine çekti, ana karakterin dolaştığı mekanlarda ben de onunla gezdim, onunla yaşadım sanki. Kitap beni duygudan duyguya da sürükledi, normalde kitapları okurken dışarıdan pek tepki veren biri değilim ama bu kitapta çok duygulandığım, hassaslaştığım anlar da oldu, kıkır kıkır güldüğüm anlar da. Kitapta kanlı, vahşi sahnelerin de yer yer olduğunu söylemeliyim. Beni rahatsız etmedi, bence dünyasının tehditlerini ve tehlikelerini çok güzel yansıtıyordu. Masal gibi bir kitaptı, iyi ki okumuşum diye düşündüm. Araya başka kitaplar sokmadan, hemen serinin ikinci kitabından okumaya devam etmeyi planlıyorum çünkü bir ay boyunca kitabı ağırdan ala ala okumama rağmen doyamadım tadına. :)
Dikenler ve Güller SarayıSarah J. Maas · Dex Kitap · 20166,1bin okunma