2025 176. kitabı
Okunma: 16 Kasım 2025 10:45
Önce baskısı sonra konusuyla merakımı uyandıran Boğulma Teorisi yorumumla geldim. Kurgudaki gizem, gotik havası ve rekabet beni içine çekti. Effy, mimarlık fakültesimde okuyan tek kız öğrenciydi. Puanı çok istediği edebiyat fakültesine yetsede bu bölüme kadınlar kabul edilmediği için mecburen mimarlığı seçmişti. Efty, yazar Emrys Myrddin hayranıydı. Özellikle Angharad kitabını çok seviyordu. Küçüklüğünden itibaren bu kitapla yatıp kalkıyordu. Effy okulda bir ilan görür. Myrddin Hiracth köşkü yenilenecekti ve bunun için proje yarışması düzenlenmişti. Effy bu projeyi kazanan oluyor ve malikaneye doğru yola çıkıyor. Malikaneye vardığında yazarın oğlu ile tanışır. Sürpriz biri daha buradadır. Yazarın hayatını araştıran Prestan'da oradadır. Prestan ve Effy ilk zamanlar anlaşamazlar fakat birbirlerini tanıdıkça aralarındaki çekim başlar. İkisi de burada karanlık ve gizli şeyler olduğunu fark eder ve bunu çözmeye karar verirler. Hikayenin gizemli havasını çok sevdim. Effy'in istediği bölümü kadın olduğu için okuyamamsı çok üzücüydü. Effy kendi yaşadığı zorluklardan sonra kimse aynılarını yaşamasın diye verdiği mücadele çok iyiydi. Kitapta ki mektup sahnelerini çok sevdim. Türü sevenlere tavsiyemdir.
Boğulma TeorisiAva Reid · Yabancı Yayınları · 202531 okunma