2025 71. kitabı
Okunma: 20 Kasım 2025 14:47
"Bir kapı zili çalar, bir defter kaybolur, bir roman yarım kalır..." 12 Eylül darbesinden sonra polis baskını ile babasının gözaltına alınmasına şahit olan Zeynep yıllar sonra çok sevdiği Ali'si için gelen polisler ile geçmiş acıları tekrar yaşar. Ankara'da aynı üniversitede tanışıp büyük bir aşkla evlenmişti Zeynep Ali'si ile ama Ali'nin katıldığı eylemler yüzünden yargılanmış ve üç yıl hapis yatmış olması yüzünden annesinin istemediği bir evliliği ayakta tutmaya çalışıyordu. O gün komiser Mustafa ve Rüstem ile evlerine polis baskını yapılınca Zeynep de annesinin korkularını daha iyi anladı. Kocası Ali'nin bir yıl daha hapis yatması gerekiyordu ama Ali yargılandığı ceza kanununun bu maddelerinin kaldırılacağına inanıyordu. Bu yüzden polisten kaçıyordu. Bu maddeler Ali'nin tahmin ettiği gibi kaldırıldı, Ali özgürlüğüne kavuştu ama bu onun yıllarını da beraberinde götürdü. Ali kaçak bir hayat yaşarken Zeynep de tek başına kızını büyütmek zorunda kaldı. Artık eski Ali gitmiş, gözünü işten ayırmayan, sadece çalışarak kendinin ne kadar başarılı bir iş insanı olduğunu devlete kanıtlamak isteyen bir Ali gelmişti. Haftasonu arkadaşları ile yemekte ellerine geçen bir gazete haberi ile komiser Mustafa'nın öldüğünü öğrenirler, bu konu geçmişi hatırlamak istemeyen Ali'yi ilgilendirmese de, onun kaçışına göz yumurak onlara büyük iyiliği dokunduğunu bilen Zeynep için merak konusu olur. Çünkü komiser kendi canına kıymıştır. Zeynep'in aklına ilk gelenler komiserin burs verdikleri kızı Elif ve polis baskınında kaybolan Ali'nin anılarını yazdığı Geyikli Gece'nin Sabahı adlı romanı olur. Acaba bu ikisi arasında nasıl bir bağ vardı? Ankara'nın o meşhur sokak ve mekanlarında geçen aşkı okumak bu şehri sevenlerinin de anılarını tazaleyecek ama maalesef bu ülkede bu olaylar yaşandı ve etkisi uzun süre yankılandı. Bu tarz dönem kitaplarını seviyorsanız aklınızda olsun... @pelineozkan Oktay Volkan Alkaya @dogan_kitap #HerkesinUnuttuğunuBizHatırlamasak #reklam değil #kitaptavsiyesi
Herkesin Unuttuğunu Biz HatırlamasakPelin Özkan · Doğan Kitap · 202511 okunma