2025 47. kitabı
Okunma: 20 Kasım 2025 22:53
Yerdeniz serisini Saian'ın "Yerdeniz" şarkısını dinlediğim zaman öğrenmiştim ve böyle fantastik serileri okumaya hevesliydim diye ilk kitabı okumuştum ve aylar sonra da bu ikinci kitabını okudum ve şunu hissettim ki bu seri harry potter, narnia günlükleri, yüzüklerin efendisi gibi fantastik serilerden kesinlikle apayrı bir yerde diğer evrenlerde karanlık güçler gergin durumlar yaşansa da genelde bir canlılık bir güzellik bulunuyor Yerdenizde ise tam anlamıyla bir karanlık hakim okurken nedesne hep karanlık, siyah, korku, gergin, gotiklik hakim bu da biraz sıkıyor lakin bu seriye kendine has bir anlatım katıyor ve mesaj verme okuyucuya birşeyler anlatma anlamında da derin anlamlara sahip. hikayeler cidden akıcı ve heyecan verici gerçekten sevdiğim bir seri oldu. Atuan mezarları ise ilk kitaptan daha karanlık bir hikayesi vardı bir kızın kendinden koparılmasını ve başkalarına mahkum edilmesini anlatıyor. Tabi bir çocuğu istediğiniz şekilde büyütüp şekillendirebilirsiniz ve bir süre sonra özgürlüğü aramaz çünkü özgürlüğün ne olduğunu bilmez ve kendini inandırıldığı şeylere adar ta ki özgürlüğün ve kendi varlığının anlamını öğrenene kadar..
Atuan MezarlarıUrsula K. Le Guin · Metis Yayınları · 20215,1bin okunma