2025 61. kitabı
Okunma: 21 Kasım 2025 13:20
Bu kitabı çok okumak istemiştim o yüzden de aldım başkalarıönerisiyle aldım çünkü çok fazla övülüyordu ama ben de o etkiyi yaratmadı açıkçası ben çok beğenemedim kitabı. Kısacası bir özet geçmek istiyorum ne anlattığı hakkında. guye montec diye bir adam var işini seven bir itfaiyeci televizyonun ve teknolojinin hüküm sürdüğü bu karanlık dünyada okuma eylemi ise yok olmak üzereydi bu itfaiyeci yangın söndürmek yerine ortalığı ateşe veriyor ve montain işini ise yasa dışı olan üretimlerin en tehlikesini yakıyor yani: kitapları... Montag yaptığı iş üzerine tek bir gün dahi düşünememiş ve tüm zamanın televizyonlarla kaplı odalarda öldürülen eşi midredle beraber ömrünü geçiriyordu. Ancak yeni komşusu clarisse tanışmasıyla çok fazla ayrıntı vermek istemiyorum kitapların değerini kavramaya başlıyor montag ve bu tüm bildiklerini sorguluyor hayatta. Sorularda şu şekilde oluyor insanların, uğruna canlarını feda etmeyi göze aldığı bu kitapların içinde ne var? Gerçekleri farkına vardıktan sonra bu karanlık toplum da artık yaşanabilir mi? Kitap şu şekilde genel olarak daha fazla açıklanmayayım ki okuyasınız ama kitabı okumanızı kesinlikle önermiyorum.
Fahrenheit 451Ray Bradbury · İthaki Yayınları · 2022108,3bin okunma