2025 5. kitabı
Yazarın ölmeden önce yazdığı son eserdir. Tamamlanmamış yarım kalmış bu kitap Zweig'ın ölümünden sonra yayınlanmıştır. Bir subay kızı olan Clarissa manastır okulunda eğitimimini tamamlar. Savaşın gölgesinde bir yaşam Süren Clarissa düşman bir askere aşık olur ve hayatı boyunca bu aşkın esiri olur ve tüm hikayesi yarım kalır. Çok sevdiğim yazarın bu eserini de keyifle okudum ve içimde bir şeyler eksik yarım kaldı... Keyifli okumalar "Dünyanın yeni bir düzene ihtiyacı var. O doğrultuda çalışmak gerekir. Tolstoy gibi, en iyilerin yaptığı gibi" "insan bir yere ya da birilerine ait olduğunu bilirse o yer ve o insanlarla ortak yanlarını hisseder, yabancı bir yerde ise daha çok yalnızlığını hisseder." "İnsan hayatı yalnızca bir şeyi dört dörtlük yapabilir... yalnızca tek bir şeyi, ama onu da tam yapmak gerekir." "Zamanımızın ruhu bu; seçimlerden hemen önce parlamenterlerin aklına gelir ve parlamenterler onların yanlarına gider ve oy ister. Ah, ben onları seviyorum; o basit insanları, hırslı olmayan, sesi çıkmayan, kendi halinde olan o insanları seviyorum; onlardır katı ama adil olan. Kutsal Kitap'a göre dünya onların üzerine kurulmuştur."
ClarissaStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201717bin okunma