·144 syf.····Okunma: 09 Eylül 2025 21:15 En son ne zaman bir kitapçıya gidip hiç aklımda olmayan bir kitabı satın aldığımı hatırlamıyorum. Dost Kitabevi’nde raflara bakarken gözüm bu kitaba ilişti. Kitabın kapağı ve arka kapak yazısından çok kitabın ilk cümlesi dikkatimi çekti.
“Bir roman yazacağım. Evet, yazacağım.” Kitabın “Afrika ülkeleri” bölümünde olması daha da ilgimi çekti. Kitabı satın alıp okumaktan başka çarem kalmadı.
Başkahramanımız Abdullah Harfaş (Lakabı: Farfar) gizli polis teşkilatında bir ajandır. Görev esnasında geçirdiği bir kaza sonucu bir sağ bacağı kesilmek zorunda kalınır. Sonrasında ise görevinden emekli edilir. Kendini boşlukta hisseden Farfar roman yazmaya karar verir. Fakat yazma tecrübesi hiç yoktur. Hatta doğru düzgün kitap okumuşluğu bile yoktur.
Kendini bu konuda yetiştirmek için görevi esnasında bildiği bir kahvehaneye gider. Burada şairlerin ve yazarların olduğunu biliyordur. Burada yazar A.T. ile tanışır. Bu tanışma eğlenceli ve biraz da eğitici bir hikayeye kapılarını açar.
Kitabı öncelikle yazar olmak isteyenlere sonra da tüm okurlara tavsiye ederim. Herkese keyifli okumalar dilerim.