Puan vermedi·112 syf.····Okunma: 07 Ekim 2025 00:00 Herkese merhaba
Size yürek burkan bir hikaye ile geldim
Kitap Ekim ayında okuduğum ikinci kitaptı. Bir kadının yaşadığı toplumda kendine yer bulma çabasını anlatan iyi bir kitaptı. Okurken hep bir üzüntü ile ah keşke böyle olmasaydı dedim.
Konusuna gelecek olursam; Firdevs yoksulluk içinde annesi ve babasının ilgisizliği içinde büyümeye çalışan bir çocuk iken, amcasının tacizleri ile daha o yaşında hayatın kötü yanları ile tanışıyor. Annesi babası vefat edince bu amcayla aynı evde yaşamaya başlayan Firdevs, ortaokulu bitirdikten sonra, amcası bir kadın ile evleniyor. Bu yengesi Firdevs'i yaşlı ve çirkin bir adam ile evlendiriyor. Ve tüm çile buradan sonra başlıyor. Yaşlı adamın eziyetlerinden kurtulmak için kaçan kahramanımız kötü emelli insanların eline düşüyor. Burada da yaşamadığı kötülük kalmıyor tabii.. Bir süre sonra bu kötülüklere karşı koyamayan genç kahramanımız bu yolla para kazanmaya başlıyor. En sonunda ise kendini kurtarmaya çalışırken yaptığı bir hata sonucu idam edilecek bir kadın haline geliyor.
Kitapta genel olarak kasvet ve hüzün hakim. Konusu açısından günümüzde de bu tarz hayatlara sahip olan pek çok insan var. Asıl sorgulamamız gereken ise kadının ne yapmak zorunda olduğu değilde yaptığı şeye neyin sebep olduğunu anlamak gerek. Çevrenizde de böyle bir olay duyduğunuzda yargılamak yerine çare üretmeye çalışmak daha iyi bir sonuç verir.