2025 41. kitabı
Okunma: 23 Kasım 2025 13:01
Yazara karşı önyargılı olduğumu itiraf etmeliyim. Ancak bu çerezlik kitap benim önyargılarımı yıkmak için gayet yeterli geldi. Artık sever bile oldum diyebilirim. Başlarından türlü türlü felaketler geçmesine rağmen insanların inatla yaşama dört elle sarılması ve bunun için verdiği mücadeleleri konu alan bir eser. En ufak şeyde pes eden biz insanlara örnek olmalı. Hayat , ne kadar zor olursa olsun mücadele etmeden kazanılamaz.
Ateş YakmakJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202516,2bin okunma
Aslında hikayede insanın kendine karşı pozitif bir mücadelesi yok. natüralist bağlamda okuma yaparsanız "wild nature vs human" temasının hikayenin gidişatında nasıl yayıldığını görebilirsiniz. Trajik bir ölüm, yani yenilgi ile sonuçlanan bir hikayede pozitif bakış açısı, dönemsel ve edebi bağlamda yanlış yorumlara sebebiyet verebilir. İyi okumalar :)
βξrηψdη
shapeshftr fikrinizi tabii ki de beyan edebilirsiniz ancak sanki okumam boşa gitmiş gibi bir üslubu kullanmanız çok itici ve saçma olmaz mı sevgili okur arkadaşım:) neyse keyifli okumalar size .. pozitif ve sevgiyle kalın...