Anlayacağınız işte öyle!
2025 72. kitabı
Okunma: 22 Kasım 2025 19:12
Lisedeyken sevgili ağabeyimle birlikte ödüllü kısa metraj filmleri izlerdik. Her defasında “nası yani?” dedirtecek bir sonla biteceğini bile bile hep izlerdik :) Bu seferki kısa değil bildiğiniz bir tv dizisi tadında bir kitap. Oyunculuk şahane senaryo pöffff Ünlü ve başarılı bir avukatın beklenmeyen intiharıyla sarsılan yine başarılı bir avukat olan kızının, babasının ölümünün ardındaki İz arayışını konu aldığı söylenen kitapta: biz daha çok yaşanmamış yaşanamamışların yürekte bıraktığı derin İz leri okuyoruz. Soğuk bir kış gecesi alınabilecek en acı haberle çıktığımız bu yolculukta duygusal anlamda epey hırpalandık yalan yok!… Bir kız evlat için dünyanın en güvenli limanıdır ‘BABA’. En güçlü bağla en güzel anıları tecrübe edende kaybın acısı; her şeye rağmen umduğunu bulamayan, kopukluklarla savrulan, sevgi ve şefkatten mahrum kalanlarda ise pişmanlıkların acısı derindir. Ötesi yok söz konusu BABAdır. Duygusal betimlemeler, anne-kız, baba-kız ilişkileri, evlilik, aile, kayıp-yas, sevgi-aşk gibi kavramları öyle derinlemesine ve güzel işlemiş ki aradığımız İz bahsi açılınca “aa evet bi de o vardı di mi?” diyoruz o kadar uzak düşüyoruz konudan. Bölümler arasında yetmez olaydan koptuğunuz diye şehir turları da yapıyoruz üstelik ve soruyor Canan Tan ‘Nasıldı?’ diyor, ‘ yol arkadaşlığımdan memnun kaldın mı?’ Kendi cevabına ilave yapıyorum ‘Dağ tepe gezerken gösterdiğin yol arkadaşlığına on numara verdim (ama aradığın İz i bulma konusundaki) yol arkadaşlığından sıfır not ortalamasıyla sınıfta bıraktım’(s287) Dedim ya kısa metraj değildi ama duygusal buhranlar içinde bitti gibi bişey… Sonuç yok, yani var gibi yok.. Aslında var da yok daha doğrusu yok ama çaktırmayın işte canım siz de!?.!?….?!
Sayfa Arası Yıldızlar
İzCanan Tan · Altın Kitaplar · 201111,6bin okunma
Kevser muhteşem bir inceleme olmuş meleğim hicivle övgü iç içe kalemine sağlık 🪷
Kevser
Teşekkür ederim balım elimden geldiğince🤭
Yaaa brooom, abinle ne güzel anılar biriktirmişsiniz! Yazar da bize diyor ki: “Sonunu düşünen kahraman olamaz.” 😅😅 İncelemene sağlık🤗✌🏻
Kevser
Düşünmeyen oluyor muymuş😁sağol krall biz de saldık zaten🤭
Oyyy çok güzel yazmışsın abla gülümm kalemine yüreğine sağlık ne güzel ifade etmişsin🥰💖✨🌸💗
Kevser
Oyyy bal kız teşekkür ederim ☺️