2025 64. kitabı
Okunma: 23 Kasım 2025 14:48
Mary Shelly'in çocuk denilecek bir yaşta kaleme aldığı Frankenstein,insanlık,yaradılış ve sorumluluk gibi kavramları sorgulayan bir yapıt. Doktor Victor, ölü bedenleri bir araya getirip bir canlı yaratır fakat yarattığı şey o kadar korkunç ve çirkindir ki;kendisi bile görmeye dayanamaz ve bayılır.Yaratık ne yaptığını bilmez halde kaçar ve sarsıcı olaylar bundan sonra başlar. Victor,bilimin sarhoşluğunda bir hayat yaratıyor sonra da kaçıp onu yalnızlığa terk ediyor. Bütün trajedi burada başlıyor ya zaten.. Yalnızlığa mahkum ettiği varlık,aslında sadece sevilmek,anlaşılmak, bir kez olsun görülmek istiyor. Victor'a gerçekten çok kızdım,hem yaratıp hem de yüz çeviren birine nasıl kızılmaz? Üzgünüm ama yaşadığı korku dolu anları, çaresizliği hak etti.. Bu hikayede kim gerçekten canavar,kim gerçek kurban? Bunun cevabını sayfaların arasında okurken irdeliyoruz.. Bu kitaba mutlaka bir şans verin derim.. Herkes keyifli okumalar dilerim.
Frankenstein ya da Modern PrometheusMary Shelley · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202021,8bin okunma