2025 29. kitabı
Okunma: 15 Kasım 2025 09:56
Fantastik evren aşıklarının garip alışkanlıklarından birine sahip olmaktan dolayı oldukça mutluyum. Benim gibi yaratısının sınırı olmayan kitaplara vurgun insanların paylaştıkları fotoğraflardaki arka plan kitaplık kitaplarını incelemek. Bu kitaplar içinde bir seriyi oldukça defalar gördüm ve tabii ki dizginlenemez merak ve boş bir cüzdanla seriyi en sonunda aldım. "Dikenlikler Prensi." Kitabın yorumunu üçüncü kitabın ortalarını okurken yazıyorum ki kanımca böylelikle çok daha geniş bir perspektif sunabilirim. Öncelikle ilk kitabın puanının diğer iki kitaba göre düşük olmasının gayet makul bir sebebi var. çünkü yazarın ilk kitabı şu an elimizde tuttuğumuz. İkinci kitap neredeyse ilk kitaptaki temel tüm hatalardan ders almış, son kitap ise iyice sağlamlaşan bir zeminde tatmin edici bir biçimde ilerliyor. Dikenlikler Prensi'nde yazarın "Okursanız her sorunuzun cevabı var ve hatta okumayı sürdürürseniz ana karakterimin çelişkili karakterinin aslında ne kadar tutarlı olduğuna ikna olacaksınız." tavrını çok net görebilirsiniz. İlerleyen sayfalarda sözünün eri bir yazar olduğunu söyleyebilirim. Edebi olarak dilinin zayıflığını acımasız sahnelerle örten, çok net fantastik bölümler yerine bilimle harmanlanmış paralel gelecekten olasılıklar sunan kitap benim için oldukça keyifli bir gezintiydi. Yazarı sevmemle birlikte param da oldukça yazarın tüm kitaplarını eninde sonunda okuyacağım. Okuduğunuz için teşekkürler.
Dikenlikler PrensiMark Lawrence · Pegasus Yayınları · 2015276 okunma
Çok güzel bir yaklaşım ve beni rafta duran ilk kitabı okumaya itiyor..senin böyle bir etkin oluyor hep
toprak aziz ot
Eyvallah üstadım :))
İsim benzerliğinden dolayı aklıma "dikenlerin büyüsü" geldi. Fantastik evren aşığıysanız bu ve yazarın diğer kitaplarınıda seveceğinize eminim
toprak aziz ot
Çok seviyorum ama evde çoook fazla kitap var bitmeyi bekleyen 😊 belki ilerde o evrene de dahil olurum
3.kitabı okurken ilk kitabı yorumlamak incelemeye geniş bi perspektif katmış, merak ettim seriyi 🗡️🤔