"George'a o araziye sahip olacağımız zaman tavşanlara ben bakacağım dedim."
Sana söz çocuk adamım tavşanları sen besleyeceksin. Senin saflığını, masumiyetini, kalbinin güzelliğini ben hüzünle okudum. Bende öyle etki bıtaktınki seni asla unutmayacağım Lennie..
John Steinbeck büyük usta, güçlü kalem.. Karakterleri okuyucuya o kadar samimi bir şekilde geçiriyorsun ki bütün duygularını okurken bende yaşadım. Ne yazsa okunur demiştim. Gerçekten de kalemin çok güçlü ne yazsan okurum. Okuyacağım bütün kitaplarını..
George ve Lennie çiftliklerde çalışarak hayat mücadelesi vermektedirler. Bu iki yakın dostun hayalleri vardır. Bu hayal, küçük bir arazi ve çiftlik satın almaktır. Çiftlikte kendi hayvanlarını yetiştirecekler, arzide kendi topraklarını işleyecekler.. Kimseye bağlı kalmadan, insanca yaşamaktır hayalleri, ama.. Ama hayaller ve hayatlar doğru orantıda gitmiyor çoğu zaman işte..
Umut, dostluk, yalnızlık, dışlanmak, ötekileştirilmek, ırkçılık gibi duyguları derinden hissederek okuduğum George ve Lennie'nin trajik hikâyesini gönülden tavsiye ederim.
Kitaba notum 10/10
Biz onlara benzemeyiz. Niye mi? Çünkü, çünkü yanımda sen varsın, beni kollarsın, senin için de ben varım. Niyesi bu işte..
Gelecekten umudumuzu kesmedik biz. Derdimizi paylaşacak, can yoldaşlığı edecek arkadaşımız var bizim..
O kadar çok anlattırdı ki, ben de belki bir gün gerçekleştiririz hayalimizi diye umut etmeye başladım..
Cesaret gerektiği zaman gözü kara olmak, gerektiği yerde kendini çekmeyi bilmek demektir..
#farelerveinsanlar #johnsteinbeck #i̇letişimyayınları
#beyceli #mehmetaçar #kitapalıntıları #kitaplarındünyası #kasımokumaları #okudumbitti