2025 12. kitabı
Günün anlam ve önemini belirten en güzel kitaplardan biriyle geldim. Kitapla ilgili anekdotlarıma geçmeden önce, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlar, ahirete intikal etmiş öğretmenlerimizi de ALLAH’tan rahmet dilerim. Gelelim Ümit Keleş’in kaleme aldığı bu değerli kitabımıza… Rahmetli büyükbabamdan babaanneme hatıra kalmış bir defter vardı. Ve orada bizleri ( torunlarını) yetiştirirken nasıl bir yol izleyeceği bize nasıl bir eğitim vereceğiyle ilgili ne kadar altı çizili cümle varsa hepsi ve daha fazlası bu kitapta. Kitapta, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri ışığında , ülkemizdeki eğitim sisteminin nasıl olduğu ve nasıl olması gerektiğiyle ilgili her alan detay detay kaleme alınmış. Sorunlara yaklaşımı umut verici, gerçekçi ve net olması okurken sizi de etkiliyor. Kitaptan sevdiğim bazı sözleri aşağıya bırakarak arşivinizde yer almasını tavsiye ediyorum. Eğtim, bireylerin kişisel gelişimini sağlarken aynı zamanda toplumsal kalkınmanın da temel taşımı oluşturur. Savaş ve kaos ortamında bile eğitim konusunu ele alınması, ulusun yeniden inşası ve bağımsızlığın sağlanması açısından hayati bir öneme sahiptir. Eğitim, bir milletin irfan ordusudur. Geleceği şekillendiren en büyük güç, eğitim ve öğretmenlerdir.
Eğitimde Yeni Bir UfukÜmit Keleş · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 202535 okunma