2025 39. kitabı
Okunma: 24 Kasım 2025 15:27
Başlangıçta görünmez olan bir adamın ne gibi şeyler yapacağını düşünüp çok heyecanlanmıştım. Çünkü kim görünmez olup da düşlediği şeyleri deneyimlemek istemez ki. İçimde küçükken görünmez olursam neler neler yaparım diye düşünen çocuk çok heyecanlıydı ancak kitap ve olaylar ilerledikçe o heyecanım söndü. Çünkü gerçekten böyle bir görünmezlik olayı çıksa ortaya, insanların bunu hiç de masum sayılmayacak şeyler üzerine kullanacağını hatırlatıyor bu kitap bizlere. Çağının büyük bir sırrını çözmüş ve harika bir bilimsel olaya imza atmış olabilir ama insani duyguları öfke ve kinle büründüğünde insan gerçekten canileşiyor. Tüm o sahip olmamız gereken saygıdan ve güzel değerlerimizden sıyrılıp cinayetler, hırsızlıklar işlemesi bir süreden sonra insanı şaşırtmıyor çünkü günlük hayatta böyle bir durumla karşılaşacak olursak bundan farklı bir kaos gözlemlenemezdi. Hem güzel bir olay örgüsü, hem de alttan alta verdiği özel mesajlar ve bunu görünmezlik gibi insanların çok merak ettiği bir şeyle işlemesi gerçekten beni büyüledi.
Görünmez AdamH. G. Wells · İthaki Yayınları · 201910,6bin okunma