2025 53. kitabı
neokudum #novellaneokuyor #prgifts HOLLANDA EVİ Kitap Maeve ve Danny adındaki iki kardeşin hikayesini anlatıyor. Babaları aslında annelerine bir sürpriz yapıyor ve Hollanda’da bir ev satın alıyor hem de eşyaları ile birlikte. Ancak nedense annelerin içinde bu ev bir türlü sinmiyor. Bir günde annesi tamamen evi terk edip gidiyor. Bu sırada Danny tabii ki de daha üç yaşında bir çocuk. Annesini çok fazla bilmiyor ve tanımıyor. Hal böyle olunca ablası ona Ablalık ediyor hatta annelik ediyor diyebiliriz. Bayağı güçlü bir bağ oluşturuyorlar kendi aralarında aslında. Sonrasında ise babaları başka bir kadınla evleniyor ve bu kadının da iki tane kızıyla birlikte bu eve taşınıyorlar. Bir de üzerine bu kadının bütün mal varlığını ortak oluyor tabii ki de babasıyla evlendiği için. Sonrasında bir gün babaları kalp krizi geçirip vefat ediyor. E tabi kadın boş durmuyor evden diğer çocukları aslında kendi çocukları olmayanları Danny ve Maeve yi kovuyor. Bütün mal varlıkları o kadına kalıyor ve Maeve aslında kendi ayaklarının üzerinde duran güçlü bir kadın profili çiziyor bizim gözümüzde ve kendi gücü ve iradesiyle farklı bir ev bulmaya çalışıyor. Ancak ne kadar olursa olsun ne kadar zaman geçerse geçsin Hollanda evinin o sokaklarında o geçmişi yâd etmeleri asla bitmiyor. Aslında anlayacağınız bu kitap bize tüm duyguların harmanlanması gibi . Ve bütün duyguları çok sade ve anlaşılır biriyle anlattığı için yazar bence çok güzel bir şekilde bize sunmuş bu hikayeyi. anlatılan olaylar ve o kadar betimleyici bir şekilde anlatılmıştı ki gözümde resmen filmini çektim diyebilirim Ve kesinlikle de övüldüğü kadar varmış bu kitap Siz de bu eseri merak ediyorsanız mutlaka Hollanda evine davetlisiniz The Kitap Yayınları İLKNUR #thekitapyayınları #hollandaevi #ruhumunaynasiileokuyoruz #kitapyorumu #tavsiye #kitap, #kitapönerisi, #kitapyorum, #kitapkurdu, #okudumbitti, #okuyorum, #kitaptavsiyesi, #kitapsever, #bookstagramturkey, #bookstagram, #booklover, #bookish #romanönerisi #yabancıyazarlar #reelskitap #keşfetteyimm #reelskitap #kitapsever #booklover #alıntı
Hollanda EviAnn Patchett · The Kitap · 2024236 okunma